Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podpredseda českej Poslaneckej snemovne sa zotavuje: Po infarkte ho prepustili z nemocnice

Vojtěch Filip
Vojtěch Filip (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Prvého podpredsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR a predsedu Komunistickej strany Čiech a Moravy (KSČM) Vojtěcha Filipa prepustili v piatok z nemocnice po infarkte. Samotný politik uviedol, že sa už cíti dobre a v pondelok začne pracovať, keďže je poslanecký deň. Informoval o tom portál Novinky.cz.

Po prepustení sa 65-ročný Filip zastavil v kancelárii a potom sa ponáhľal domov. Lekári mu odporučili zmierniť pracovné tempo, čo si podľa svojich slov "berie k srdcu". Lekári Všeobecnej fakultnej nemocnice (VFN) na pražskom Karlovom námestí povolili Filipovo prepustenie po piatkovej dopoludňajšej porade.

Jeho infarkt zachytili lekári vo včasnom štádiu v stredu 19. februára a už vtedy uviedli, že pacient má preto nádej na skoré prepustenie do domácej starostlivosti. Do nemocnice poslala politika praktická lekárka a prijali ho tam v stredu pred poludním s bolesťou v hrudi.

Z jeho prípadu je podľa prednostu 2. internej kliniky VFN Aleša Linharta zjavné, že v Česku funguje dobre prepracovaný systém starostlivosti o chorých s akútnym infarktom. "Dôležité bolo, že príjazd do kardiocentra neodďaľoval, vďaka tomu sa dá očakávať priaznivý priebeh," povedal v stredu lekár.

Filip ako prvý podpredseda Poslaneckej snemovne mal v stredu prijať sľub od novozvoleného ombudsmana Stanislava Křečka. Šéf KSČM mal pri ceremónii nahradiť predsedu snemovne Radka Vondráčka, ktorý bol na zahraničnej ceste. Nakoniec ho zastúpil podpredseda Poslaneckej snemovne Tomio Okamura.

Viac o téme: InfarktPrahaPoslanecká snemovňaVojtěch Filip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu