Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prezidentský kandidát Buttigieg reaguje na kritiku: Som hrdý na svojho manžela

Pete Buttigieg
Pete Buttigieg (Zdroj: SITA/AP Photo/Steven Senne)

LAS VEGAS - Pete Buttigieg, jeden z najvážnejších kandidátov na demokratickú nomináciu do novembrového súboja o post amerického prezidenta, v nedeľu reagoval na nedávne vyhlásenia známeho politického komentátora, že gej ako on by nemal byť prezidentom.

Buttigieg verejne deklaruje, že je gej, pričom až doteraz s tým vo vysokej politike či v médiách nemal nikto problém, alebo aspoň svoje výhrady neprejavoval. To sa zmenilo v stredu, keď veľmi populárny konzervatívny rozhlasový komentátor Rush Limbaugh začal vyhlasovať, že Amerika by nemala mať prezidenta, ktorý je gej.

Vo svojom rozhlasovom programe, ktorý počúvajú milióny Američanov, sa Limbaugh pýtal, či chcú ľudia naozaj voliť človeka, ktorý "bozkáva svojho manžela na pódiu". Buttigieg na to v nedeľu reagoval s tým, že je na svojho manžela hrdý. "Nenechám sa poučovať o rodinných hodnotách od niekoho ako Rush Limbaugh, ani od kohokoľvek iného, kto podporuje Donalda Trumpa," vyhlásil demokratický politik. Dodal, že hoci má svojho manžela veľmi rád, na pódiu sa s ním bozkávať nezvykne. "Väčšinou sa iba objímeme," odkázal Limbaughovi.

Prekvapivé je, že prezident Trump, ktorý je inak veľkým fanúšikom Limbaugha, na túto "kauzu" zareagoval už vo štvrtok vyhlásením, že on by s voľbou človeka, ktorý sa otvorene hlási k svojej homosexualite, nemal žiadny problém. "Myslím si, že by boli niektorí, ktorí by zaňho nehlasovali, ale, ak mám byť úprimný, ja by som v takejto skupine nebol," povedal Trump pre spravodajskú televíziu Fox News.

Na obranu Buttigiega sa postavil aj jeho rival v súboji o demokratickú nomináciu do prezidentských volieb, bývalý americký viceprezident Joe Biden. "Pete a ja sme súperi, ale je to človek, ktorý je veľmi čestný, veľmi odvážny a prenikavo inteligentný," povedal o svojom rivalovi Biden.

Viac o téme: Prezidentské voľbyHomosexuálSpojené štátyPete Buttigieg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu