Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúci čin v exotickom letovisku: Za pobodanie cudzincov zatkli troch podozrivých

K zodpovednosti za útok sa vo videozázname zverejnenom na internete prihlásila radikálna skupina
K zodpovednosti za útok sa vo videozázname zverejnenom na internete prihlásila radikálna skupina (Zdroj: Repro foto Twitter/Masood Imad)

MALE - Po útoku nožom na troch cudzincov na Maldivách zatkla tamojšia polícia tri osoby podozrivé z napojenia na islamských extrémistov. Vo štvrtok o tom informovali predstavitelia maldivských úradov, ktorých citovala agentúra DPA.

K zatýkaniu došlo v súvislosti s utorňajším pobodaním troch ľudí, dvoch Číňanov a jedného Austrálčana, na ostrove Hulhumalé ležiacom asi sedem kilometrov severne od maldivského hlavného mesta Male.

K zodpovednosti za útok sa vo videozázname zverejnenom na internete prihlásila radikálna skupina na Maldivách, pridružená k extrémistickej organizácii Daeš, polícia však pravosť videa ešte preveruje.

Podľa úradov je jeden z dvoch napadnutých Číňanov turista, zvyšní dvaja zranení sú zamestnaní v hlavnom meste Male. Všetci zranení sú v stabilizovanom stave. Maldivská polícia oznámila, že prípad ďalej vyšetruje a má podozrenie, že útok podnikla "extrémistická skupina".

Viac o téme: RadikáliCudzinciPobodanieútok Maldivy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu