Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Nemecku pobodali vodiča auta, podozrivého zatkli: Polícia nevylúčila extrémistický motív

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BERLÍN - Nemecká polícia v nedeľu zadržala muža podozrivého z pobodania vodiča auta v meste Stolberg, neďaleko západonemeckého Aachenu a blízko belgickej hranice, pričom úrady prípad vyšetrujú ako možný islamský extrémistický útok. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Obeťou sa stal 23-ročný vodič, ktorý sa v noci zo soboty na nedeľu pomaly viezol po Stolbergu, keď zrazu muž otvoril dvere jeho auta a pobodal ho do ruky. Vodičove zranenia označila polícia za vážne, ale nie život ohrozujúce. Útočník údajne kričal po arabsky "Alláhu akbar!" (Boh je najväčší!), napísali dva nemecké denníky Bild a Aachener Zeitung. Policajné zbory v Aachene a Kolíne nad Rýnom v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko tieto správy denníkov nepotvrdili ani nevyvrátili.

Útočník z miesta činu ušiel a nasledovalo celoštátne pátranie po ňom. Keď polícia muža zadržala, cestoval v aute ako pasažier. Polícia ho umiestnila do väzby. Vyšetrovanie prípadu prevzala práve polícia v regionálnej metropole Kolín nad Rýnom, "pretože sa nedá vylúčiť islamistické pozadie" útoku. Polícia v Kolíne na Twitteri bez uvedenia podrobností napísala, že pri konfrontácii utrpeli zranenia podozrivý muž, vodič zastaveného auta aj policajt.

Viac o téme: ExtrémizmusPobodanieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu