Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dovolenkový raj sa zmenil na peklo: VIDEO Troch dovolenkárov na Maldivách pobodali

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto Twitter/Masood Imad)

MALÉ - Obľúbenou dovolenkovou destináciou otriasol včera vo večerných hodinách útok. Trojica „podozrivých extrémistov“ bola na Maldivách zatknutá pre údajné bodnutie troch cudzincov. Informoval o tom portál ABC News.

Krvavý útok sa stal v inak idylickom ostrovnom štáte. Policajná služba na Maldivách vo vyhlásení potvrdila, že vyšetruje „čin násilia páchaného podozrivými extrémistami na troch cudzincoch“, ktorý sa odohral v utorok večer po 19:00. O tomto čine informoval portál ABC News s odvolaním sa na policajná zdroje.

Podľa správ ABC je hospitalizovaný 44-ročný Austrálčan a tiež dvaja čínski štátni príslušníci. K incidentu došlo na ostrove Hulhumale na severe atolu Maldivy a severne od mesta Male. Maledivy, súostrovie v Indickom oceáne juhozápadne od Indie, sú obľúbené u turistov, ale mali tiež problémy s islamským extrémizmom.

Maldivská policajná služba označila útočníkov za „podozrivých extrémistov“ a vyšetruje aj video šíriace sa na sociálnych médiách podozrivými sympatizantmi islamských štátov, ktorí sa domáhajú zodpovednosti za útok.

Odborník na extrémizmus na Maldivách tvrdí, že útok sa zdá byť teroristickým a mohlo by ísť o pomstu po tom, ako bol minulý rok na Maldivách zatknutý náborový pracovník islamského štátu Muhammad Ameen. "Neustále sledujeme stav obetí tohto ohavného útoku," uviedla polícia, pričom uvádza, že ich stav je stabilizovaný. 

Upozornenie: Video s citlivým obsahom

Ako sa ďalej odborník domnieva, útok môže byť tiež pokusom narušiť cestovný ruch ostrovného štátu. „Skutočne by to poškodilo maldivský cestovný ruch, pretože Maldivy sa spoliehajú na obraz pokojného raja,“ vysvetľuje.

„Maldivská policajná služba úzko spolupracuje so všetkými relevantnými zainteresovanými stranami v tejto veci a ubezpečuje verejnosť o našom pokračujúcom úsilí o zaistenie bezpečnosti a ochrany všetkých osôb na Maldivách,“ upokojuje obyvateľov polícia.

Viac o téme: útok Maldivy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu