Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šéf iránskej diplomacie vidí veci pozitívne: Dialóg so štátmi Perzského zálivu vítame

Džavád Zaríf
Džavád Zaríf (Zdroj: SITA/AP Photo/Manish Swarup)

TEHERÁN - Irán víta dialóg so svojimi susedmi v oblasti Perzského zálivu. Na Twitteri to vo štvrtok deklaroval iránsky minister zahraničných vecí Džavád Zaríf. Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že sa tak deje v čase zvýšeného napätia v regióne.

"Irán je naďalej otvorený dialógu so svojimi susedmi a oznamujeme našu pripravenosť podieľať sa na akejkoľvek súvisiacej činnosti, ktorá je v záujme regiónu," tvítoval Zaríf v arabčine. Zarífov rezort v pondelok oznámil, že šéf diplomacie islamskej republiky sa nezúčastní na tohtotýždňovom zasadnutí Svetového ekonomického fóra (WEF) v Davose. Dôvodom je podľa Teheránu zmena programu zo strany organizátorov.

Neúčasť Zarífa na prestížnom stretnutí vo švajčiarskych Alpách oznámil jeho rezort v čase zvýšeného napätia medzi Iránom a Spojenými štátmi po zabití vysokopostaveného iránskeho generála americkým dronom v Iraku a sporov s európskymi partnermi v súvislosti s odklonom Iránu od jadrových záväzkov. Situácia otriasa stabilitou v regiónoch Blízkeho východu a Perzského zálivu.

Viac o téme: IránPerzský zálivDžavád Zaríf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu