Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Nemecku zadržali ženu podozrivú z členstva v militantnej organizácii: Deportovali ju z Turecka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Ženu nemeckého pôvodu podozrivú z členstva v militantnej organizácii Islamský štát (IS) zadržali po prílete do Frankfurtu nad Mohanom po tom, ako ju vyhostili z Turecka. Informovala o tom v piatok nemecká spolková prokuratúra, píše agentúra AP.

Podozrivú, ktorú identifikovali len ako Zeynep G., zadržali na frankfurtskom letisku ešte vo štvrtok večer. Prokuratúra uviedla, žena v piatok predstúpila pred sudcu, ktorý nariadil jej väzbu. Nemecká prokuratúra obviňuje Zeynep G. z toho, že v roku 2014 odcestovala do Sýrie, kde sa vydala za čečenského bojovníka Islamského štátu, ku ktorému sa pripojila. Podľa prokuratúry sa žena po zabití svojho manžela v roku 2015 vydala za ďalšieho bojovníka IS, ktorý pochádzal z Nemecka. V roku 2016 sa im narodilo dieťa.

Zeynep G. začiatkom roku 2019 zadržali kurdské bezpečnostné sily a o rok neskôr utiekla z utečeneckého tábora na severe Sýrie. Následne ju zadržali po príchode do Turecka. Nemecká polícia uviedla, že z Ankary do Frankfurtu nad Mohanom pricestovali dve ženy spolu so svojimi štyrmi deťmi. Na druhú ženu zatykač nevydali.

Viac o téme: ŽenaTerorizmusOrganizáciaNemeckoTurecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu