Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Štyridsať vojakov prišlo o život pri raketovom útoku: Zranenia utrpelo ďalších 50

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SANÁ - Štyridsať vládnych vojakov prišlo o život pri sobotňajšom raketovom útoku v stredojemenskej provincii Marib. Informovala o tom agentúra DPA.

Terčom útoku bol vojenský tábor. Zranenia utrpelo ďalších 50 vojakov. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. K útoku došlo, keď sa vojaci venovali modlitbám v táborovej mešite, informovala televízia al-Arabíja, ktorá z útoku obvinila jemenských šiitských povstalcov húsíov. Útok prišiel v čase ofenzívy vládnych jednotiek, podporovaných medzinárodnou koalíciou pod vedením Saudskej Arábie, proti húsíom v blízkosti povstalcami kontrolovaného hlavného mesta Saná, dodala televízia.  

Občianska vojna v Jemene sa začala v roku 2014, keď šiitski povstalci dobyli hlavné mesto Saná. V roku 2015 sa do vojny zapojila medzinárodná koalícia pod vedením Saudskej Arábie, ktorá bojuje za to, aby sa legitímna jemenská vláda opäť dostala k moci. Prišli pritom o život desaťtisíce ľudí, väčšinou civilistov. Jemenský konflikt medzičasom prerástol do jednej z najhorších humanitárnych katastrof súčasnosti.

Viac o téme: ObeteVojaciRaketový útokJemenVojenský tábor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu