Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pád lietadla: Medzi obeťami záhadnej havárie je aj podnikateľ zo Sussexu, otec malej dcéry

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB/M. Z.)

LONDÝN – Prvou identifikovanou britskou obeťou havárie ukrajinského Boeingu v Teheráne je otec jedného dieťaťa a majiteľ čistiarne vo východnej časti Sussexu. Mohammad Reza Kadkhoda-Zadeh († 40) strávil Vianoce v Iráne s rodinou a vracal sa do Veľkej Británie cez Ukrajinu.

Podnikateľ, ktorý podľa britského denníka Mail Online žil v Brightone vo východnom Sussexe, prevádzkoval Smartyho čistiareň v neďalekej štvrti Hassocks. Smutná správa sa doniesla aj do domu jeho rodičov v Haywards Heath. Jeho otec Mahmúd (67) bol priveľmi rozrušený na to, aby poskytol denníku rozhovor. Prehĺtajúc slzy povedal iba toľko, že mu je ľúto, ale nemôže hovoriť. Rodinný priateľ uviedol: "Reza bol ich jediným synom. Je to také hrozné. Dozvedeli sme sa to iba ráno. V tejto chvíli je to veľmi zlé.“ Priatelia a susedia rodiny dnes vzdávali úctu „tichému, slušnému a milému“ podnikateľovi. Študent, ktorý si prenajal izbu vo jeho dome, povedal: „Bol to veľmi milý človek, priateľský a slušný a dobre sme spolu vychádzali. Prenajal som si izbu, lebo študujem v Brightone, aby som si zdokonalil angličtinu, a hneď od začiatku sme si porozumeli. Odišiel do Iránu, aby cez vianočné prázdniny navštívil priateľov a rodinu a dnes sa mal vrátiť.“

Pád lietadla: Medzi obeťami
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Mohammed, ktorého kamaráti poznali ako „Rezu“, bol rozvedený otec deväťročnej dcéry. Iný sused povedal: „Bol to skutočne milý muž. Je to také šokujúce a smutné. Bol úplne oddaný svojej dcére, veľmi ju miloval a venoval sa jej.“ Stephen Edgington, ktorý prevádzkuje Hassocks Pet Center, stredisko pre zvieratká vedľa Smartyho čistiarne, povedal: „Je to také šokujúce a pre každého, kto ho poznal, je to veľmi znepokojujúce. Bol to milý muž, veľmi tichý a zdvorilý, ale skutočne milý chlap, veľmi dobre sme spolu vychádzali, a je to tragédia.“ Dcéra pána Kadkhoda-Zadeha často zabehla do centra pre zvieratká, aby tam mohla hladkať mačky. „Je to milé dievča a jeho bývalá manželka aj on boli veľmi milí ľudia. Nemohli ste ho nemať radi. Je to hrozný otras.“ Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že pri páde ukrajinského lietadla, o ktorom sa predpokladá, že mohlo byť zostrelené, zahynuli traja Briti.

Viac o téme: RodinaČistiareňDcéraPád lietadlaVianocePodnikateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu