Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hospitalizovali väzneného bývalého šéfa Trumpovej kampane, jeho zástupcu odsúdili

Uprostred Paul Manafort
Uprostred Paul Manafort (Zdroj: SITA/AP Photo/Seth Wenig, File)

NEW YORK - Paula Manaforta, bývalého šéfa prezidentskej kampane Donalda Trumpa, ktorý si odpykáva trest vyše sedemročného väzenia, museli náhle hospitalizovať. Z federálnej väznice v Pensylvánii ho previezli do nemocnice už minulý týždeň po tom, ako mu prišlo zle od srdca.

S odvolaním sa na dva rôzne zdroje, ktoré si priali zostať v anonymite, o tom v utorok informovala tlačová agentúra The Associated Press (AP). Samotná väznica aj Federálny úrad pre väznice odmietli túto informáciu komentovať, čo odôvodnili potrebou zachovať väzňove súkromie a tiež bezpečnostnými dôvodmi.

Manafort bol prvým odsúdeným bývalým vysokopostaveným americkým predstaviteľom v súvislosti s vyšetrovaním tímu Roberta Muellera vo veci údajného ruského zasahovania do kampane pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2016, v ktorých Trump nakoniec zvíťazil. Časť trestu dostal za daňové a bankové podvody a za podplácanie predstaviteľov a spoločností na Ukrajine, ďalšiu časť za to, že bol podľa súdu súčasťou konšpirácie proti Spojeným štátom.

Ďalší odsúdený

Na 45 dní väzenia, pokutu 20.000 dolárov a 300 hodín verejnoprospešných prác odsúdil v utorok americký federálny súd Ricka Gatesa, bývalého zástupcu šéfa volebnej kampane amerického prezidenta Donalda Trumpa. Informoval o tom denník New York Times.

Svoj trest, ktorý mu súd vymeral za účasť na finančných machináciách a za to, že klamal vyšetrovateľom FBI, si Gates môže odpykať prerušovane, napríklad cez víkendy. "Veľmi ľutujem chýb, ktorých som sa dopustil a robil som všetko pre to, aby som si splnil záväzok všetko napraviť," povedal Gates pred federálnym okresným súdom vo Washingtone.

Viac o téme: Donald TrumpPaul Manafort
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu