Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalší výbuch paneláka! FOTO Desivé zábery podobné Prešovu, 1 mŕtvy a 11 zranených

(Zdroj: FB/Harzer Blitzergruppe)

BLANKENBURG - Najmenej jedného mŕtveho a 11 zranených si v piatok vyžiadala explózia v päťposchodovom obytnom dome v meste Blankenburg v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko. Informovala o tom na Twitteri tamojšia polícia, píše agentúra DPA.

"Nie je možné vylúčiť, že zranených bude ešte viac," povedal hovorca polície Uwe Becker. Trosky doleteli až do vzdialenosti 60 metrov a zranenia niektorých osob sú vážne, uviedol hovorca polície Uwe Becker. V päťposchodovom dome sa nachádza 60 bytov. 

V súčasnosti prebieha evakuácia osôb, ktoré sa v budove ešte stále nachádzajú. Niektoré regionálne médiá uvádzajú, že mohlo dôjsť aj k viacerým obetiam na životoch, zatiaľ hlásia jednu obeť. Podľa informácií nemeckého denníka BILD 78-ročný dôchodca, nájomník bytu, zomrel pri manipulácii s plynovými fľašami s propánom. Hasiči objavili niekoľko fliaš so skvapalneným plynom v troskách bytu. Našli tam však aj strelivo z druhej svetovej vojny. Počas detonácie bola vážne zranená aj manželka nájomníka bytu. Traja hasiči sa pri zásahu priotrávili splodinami požiaru.

Podľa informácií mediálnej skupiny RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) k výbuchu došlo okolo 8.55 h SEČ. V nasadení sú podľa internetového serveru volksstimme.de tri záchranárske vrtuľníky. Dom musia prehliadnuť statici. "Panely v budove sa posunuli," povedal zástupca hasičov Kai-Uwe Lohse. Dom stojí na kraji mesta, neďaleko sa nachádza škola a škôlka. Asi stovka detí zo škôlky bola prevezená do ďalších zariadení v meste. V Blankenburgu, ktorý leží pri severnom úpätí pohoria Harz, žije asi 20 500 ľudí.

 

Viac o téme: VýbuchBytovkaNemeckoBlankenburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu