Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matka útočníka z Ostravy prehovorila: Rozlúčka po krvavej dráme, posledný odkaz strelca pred smrťou

Strelec napokon sám ukončil svoj život. Zobraziť galériu (6)
Strelec napokon sám ukončil svoj život. (Zdroj: Profimedia, Facebook/C.V.)

OSTRAVA - Čierny deň pre Českú republiku. Po streľbe vo Fakultnej nemocnici Ostrava prišlo o život šesť ľudí, traja utrpeli zranenia. Prečo museli zahynúť nevinní ale naďalej nie je potvrdené. Isté je, že strelcom bol 42-ročný Ctirad. Po krvavej dráme, len pár chvíľ pred svojou smrťou, ešte stihol navštíviť svoju matku.

MIMORIADNY ONLINE Streľba v ostravskej nemocnici: Šesť mŕtvych a viacero zranených! Útočník sa zastrelil

Ctirad si zarábal ako stavebný technik. Za posledný mesiac ho však kolegovia na pracovisku nevideli. Podľa bývalého nadriadeného si vzal do hlavy, že je ťažko chorý a doktori ho odmietajú liečiť. V súvislosti s krvavou masakrou sa však na sociálnej sieti špekulovalo aj o tom, že mu v nemocnici zomrelo dieťa a práve to bolo dôvodom pomsty. Ani jedna z verzii však nie je doteraz potvrdená. 

Ctirada zachytila bezpečnostná kamera. Jedným z poznávacích znamení bola červená bunda.
Zobraziť galériu (6)
Ctirada zachytila bezpečnostná kamera. Jedným z poznávacích znamení bola červená bunda.  (Zdroj: Twitter/Policie ČR)

Ctirad si skutočný motív vyčíňania vzal do hrobu, keďže skôr, než ho dolapila polícia, spáchal samovraždu. No ešte predtým, než stlačil spúšť a zbraň namieril na seba, navštívil svoju matku. "Je pravda, že s políciou spolupracuje matka. Prišiel domov a oznámil, že zastrelil ľudí a ide sa sám zastreliť," opísal mrazivé chvíle český premiér Andrej Babiš.

Práve to boli pravdepodobne posledné slová, ktoré tento muž venoval milovanej osobe. Rozlúčka, akú si žiadny rodič nechce predstaviť ani v najhoršom sne. Informoval o tom portál extra.cz.

O život prišlo šesť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Babiš tiež priblížil, že má informáciu, že muž bol liečený v nemocnici. "Ale ešte sa zisťuje, či kvôli jeho zdravotnému stavu došlo k nejakej reakcii,“ skonštatoval premiér. Viac svetla do prípadu teda prinesú až výpovede svedkov a ďalšie vyšetrovanie.

Zabíjal sám

Ctirad (†42) pripravil o život päť ľudí priamo v čakárni traumatologickej ambulancie vo Fakultnej nemocnici Ostrava. Šiesta osoba poslednýkrát vydýchla na operačnom stole. Jeden zranený naďalej bojuje o život, dvoch ďalších sa lekárom podarilo stabilizovať. Brutálny incident sa udial v skorých ranných hodinách.

Matka útočníka z Ostravy
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čiateľa)

Páchateľ potom z miesta ušiel na striebornom aute. Polícia po ňom okamžite rozbehla pátranie a upozornila verejnosť, že muž je nebezpečný. Keď strelca vypátral policajný vrtuľník, strelil sa do hlavy. Napokon aj napriek snahe záchranárov zraneniam podľahol. Podľa polície konal sám, nie je teda dôvod na obavy z ďalšieho útoku.

Fakultná nemocnica Brno zriadila bezplatnú krízovú linku 800 887 400, na ktorú môžu volať ľudia, ktorí zháňajú informácie o svojich blízkych. Krízovú linku zaviedla aj Fakultná nemocnica Ostrava - 800 888 400. Medzi obeťami neboli Slováci.

Viac o téme: MatkaNemocnicaStrelecútok Ostrava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu