Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Banské nešťastie v Rusku: Hlboko pod zemou zomreli traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

MOSKVA - Traja ľudia zahynuli v utorok pri banskom nešťastí na severe ruského Krasnojarského kraja, informovala agentúra TASS.

K nešťastiu došlo v bani Tajmyrskij patriacej ruskej spoločnosti Nornikel. Tá uviedla, že "v dôsledku nehody, ktorá sa stala 22. októbra 2019, bolo zranených niekoľko ľudí. Podľa predbežných údajov zahynuli traja ľudia. Momentálne nehodu vyšetrujeme. Pohotovostné služby sú na mieste". Spoločnosť dodala, že po nehode bola prevádzka bane obnovená.

Agentúra RIA Novosti poznamenala, že baňa sa nachádza v Noriľskom priemyselnom regióne. Obsahuje ložiská niklu a medi. Baňa Tajmyrskij je považovaná za jednu z najhlbších na kontinente, podzemné práce sa vykonávajú v hĺbke až 1600 metrov. Uviedli ju do prevádzky 30. decembra 1982.

Ide o druhé nešťastie v oblasti v ťažobného priemyslu v Krasnojarskom kraji za posledné dni. V sobotu 19. októbra sa pretrhla nelegálne postavená priehrada na rieke Sejba v blízkosti obce Ščetinkino, ktorá slúžila pri ťažbe zlata, a zaplavila dve ubytovne. Podľa aktualizovaných informácií zahynulo 17 ľudí a ďalší traja sú nezvestní. Najmenej 26 ľudí museli ošetriť, štyroch previezli letecky do nemocnice v regionálnej metropole Krasnojarsk.

Viac o téme: BaníciSmrťNešťastieBaňaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu