Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pád sedemposchodovej budovy v Brazílii: Minimálne jeden mŕtvy, obavy z ďalšieho zrútenia

Hasiči pátrajú po preživších v sedemposchodovej budove po kolapse v brazílskom meste Fortaleza
Hasiči pátrajú po preživších v sedemposchodovej budove po kolapse v brazílskom meste Fortaleza (Zdroj: TASR/LC Moreira/Futura Press via AP)

FORTALEZA - Prinajmenšom jeden človek v utorok zahynul a niekoľko ďalších zostalo uväznených pod sutinami po zrútení sedemposchodovej budovy v brazílskom meste Fortaleza. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Veliteľ miestneho hasičského zboru Cleyton Bezerra informoval, že nezvestných je deväť osôb, nebolo však jasné, či sú zasypané, alebo sa len zatiaľ nedokázali skontaktovať s príbuznými a priateľmi. Niektorí ľudia, ktorí uviazli v troskách, komunikovali s rodinnými príslušníkmi prostredníctvom mobilných telefónov.

Na mieste udalosti našli osem živých osôb a telo neidentifikovanej obete. Bezerra ako vedúci zásahu hovoril o "zložitej situácii" vzhľadom na hrozbu, že sa zrútia zostávajúce časti budovy. Hovorca hasičského zboru Romario Fernandes zase uviedol, že odstraňovanie trosiek zrejme potrvá niekoľko dní.

Príčina zrútenia budovy nebola bezprostredne jasná. Budova sa nachádzala v jednej z bohatších štvrtí Fortalezy, približne tri kilometre od pláže Iracema, ktorá patrí medzi hlavné turistické lákadlá v tomto veľkomeste na severovýchode Brazílie.

Viac o téme: BudovaHasičiPádNešťastieBrazíliaFortaleza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu