Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nový fenomén na sociálnych sieťach: Prečo ľudia komentujú smrť Karla Gotta písmenom F?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Instagram K.G.)

PRAHA – Príspevky na sociálnych sieťach o zosnulom Maestrovi Karlovi Gottovi majú jedno spoločné: v mnohých komentároch je použité písmeno F. Na prvý pohľad to môže pôsobiť zvláštne, ale nejde o nič neúctivé. Je to skratka pochádzajúca z počítačovej hry. Viete, čo znamená?

Vdova po Gottovi († 80) konečne prehovorila: Detaily poslednej rozlúčky s Maestrom!

Možno ste si to už tiež všimli. Okrem vyjadrenia sústrasti či klasického R. I. P. (latinský epitaf Requiescat in pace – „Nech odpočíva v pokoji“) sa na sociálnych sieťach v súvislosti s úmrtím Karla Gotta objavil ďalší fenomén. Ľudia komentujú správy o jeho úmrtí a jeho fotografie i piesne na YouTube písmenom „F“. Ide o vyjadrenie sústrasti z videohry z roku 2014.

Nový fenomén na sociálnych
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/K. G.)

Počítačová hra Call of Duty: Advanced Warfare obsahuje scénu z pohrebu vojaka, v ktorej môžete zosnulému spolubojovníkovi vzdať úctu. Hra vás k tomu vyzýva práve stisnutím klávesy „F“. Tento fenomén sa rozšíril medzi hráčmi počítačových hier a zakrátko sa stal i virálnym trendom na sociálnych sieťach. Ak sa vám teda tri známe písmená R. I. P. zdajú priveľmi dlhé alebo zastarané, môžete vzdať úctu jednoducho, jediným písmenom „F“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu