Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vdova po Gottovi († 80) konečne prehovorila: Detaily poslednej rozlúčky s Maestrom!

S Karlom Gottom sa budú môcť prísť rozlúčiť všetci. Zobraziť galériu (5)
S Karlom Gottom sa budú môcť prísť rozlúčiť všetci. (Zdroj: SITA)

PRAHA - Od smrti Karla Gotta ubehlo už niekoľko dní, počas ktorých sa špekulovalo ako, kedy a kde bude nezabudnuteľný Slávik pochovaný. Český premiér dokonca navrhol štátny pohreb. Očakávané detaily teraz zverejnila vdova po spevákovi, Ivana Gottová (43).

Spevák skonal v utorok krátko pred polnocou. Od stredy sa mobilizujú nielen fanúšikovia, ale aj vláda. Český premiér Babiš dokonca navrhol, aby bol pre Gotta usporiadaný štátny pohreb. Plán sa neskôr zmenil a vláda sa dohodla na pohrebe so štátnymi poctami. S návrhom však musela súhlasiť rodina a tak všetci čakali na slová vdovy po maestrovi, Ivany Gottovej. Tá sa teraz konečne ozvala.


Náhly ZVRAT! Premiér Babiš zmenil názor, pamiatku Gotta si Česi uctia iným spôsobom


V krátkom ozname poďakovala všetkým za podporu a ozrejmila, ako rozlúčka s jej manželom prebehne. „Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým, ktorí nám vyjadrili svoju sústrasť s odchodom môjho manžela, Karla Gotta. Zároveň ďakujem pánovi premiérovi a vláde za iniciatívu spojenú s usporiadaním štátneho pohrebu. Po dôkladnej úvahe som sa rozhodla pre pohreb so štátnymi poctami."

Karel Gott bude mať pohreb so štátnymi poctami, ale aj zádušnú omšu od Arcibiskupa.
Zobraziť galériu (5)
Karel Gott bude mať pohreb so štátnymi poctami, ale aj zádušnú omšu od Arcibiskupa.  (Zdroj: TASR/Bohdan Kopčák)

K vile zosnulého speváka stále prichádzajú fanúšikovia, ktorí pre Káju zapaľujú sviečky. Aj na nich Ivana myslela. Rozlúčiť sa budú môcť prísť všetci. „Verejnosť bude môcť prísť uctiť pamiatku môjho muža v piatok 11. 10. od 8:00 - 22:00 hod do Paláca Žofín na Slovanskom ostrove. V súlade s vôľou môjho manžela a po predchádzajúcom rokovaní s arcibiskupstvom pražským sa bude konať zádušná omša a bude ju slúžiť Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský. Táto sa uskutoční pre pozvaných hostí v sobotu 12. 10. od 11.00 hodiny v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtecha na Pražskom hrade," uviedla vdova na oficiálnej spevákovej stránke karelgott.com.

K spevákovej vile prichádzajú fanúšikovia a zapaľujú sviečky.
Zobraziť galériu (5)
K spevákovej vile prichádzajú fanúšikovia a zapaľujú sviečky.  (Zdroj: Profimedia)

Legendárneho speváka tak odprevadia s čestnou strážou či hymnou, ale posledné zbohom bude môcť dať aj verejnosť. Ivana by sa podľa informácií TV Nova mala momentálne nachádchzať v zahraničí aj so svojimi dvomi dcérami. Utiahla sa tam pravdepodobne preto, aby sa vyhla lavíne, ktorú smrť jej manžela spustila nielen v Česku, ale i v okolitých krajinách. Čoskoro sa však bude musieť vrátiť, aby sa popasovala s prípravami poslednej rozlúčky. Prajeme veľa síl.

Viac o téme: PohrebKarel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu