Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pomoc v najvyššej núdzi: Neuveríte, čo zachránilo pašerákov z Kolumbie pred utopením!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter/Armada de Colombia)

BOGOTA – Ich loď sa potopila pri pobreží Kolumbie a oni nemali na výber. Ak sa nechceli utopiť, museli použiť tajomné plávajúce balíky, ktoré im zachránili život. Po dlhých hodinách v studenej vode ich napokon objavilo kolumbijské námorníctvo a oni sa museli dať zatknúť.

Zistilo sa, že podozriví sú priekupníci drog a plávajú na balíkoch kokaínu. Traja obchodníci s drogami boli údajne objavení práve vďaka balíkom, ktoré ich udržali nad vodou, keď sa ich loď dramaticky potopila. Pravdepodobne ju zasiahla veľká vlna.

Členovia kolumbijského námorníctva zbadali troch mužov v Tichom oceáne 30 námorných míľ od pobrežia Tumaco, Narino v departmente Západná Kolumbia. Zvláštnu scénu s balíkmi potom nakrútili záchranári. Jednému z mužov hodili z paluby záchranné koleso, dvaja zvyšní zostali na hladine práve vďaka balíkom kokaínu. 

Pomoc v najvyššej núdzi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Armada de Colombia)

Všetkým trom zachráneným bola poskytnutá lekárska starostlivosť, keďže sa plavili najmenej tri hodiny. Štvrtá osoba je údajne na palube jednej z okolo sa plaviacich lodí, ale nebola pri operácii zachránená, čo znamená, že námorníctvo po nej pátra.

Pomoc v najvyššej núdzi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Armada de Colombia)

Úrady potvrdili, že balíky obsahujú 1,2 tony kokaínu, a uviedli, že títo traja muži boli zatknutí a odovzdaní príslušným orgánom, aby boli „stíhaní za obchodovanie s ľuďmi, výrobu a manipuláciu s omamnými látkami“. Kolumbijské námorníctvo tento rok údajne doteraz zabavilo spolu 163 ton kokaínu. Medzitým sa polícii v Austrálii podarilo zatknúť dvoch mužov so 40 vrecami kokaínu, extázy a pervitínu.

Viac o téme: ZáchranaKokaínPašeráciBalíkyStroskotanieDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu