Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hanba pre Slovensko: Polonahý Marek vo Veľkej Británii vykrikoval o nehynúcej láske k polícii

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Derbyshire Police)

NORMANTON – Uprostred cesty v britskom Normantone bol spozorovaný plačúci a vykrikujúci muž bez košele. Slováka Mareka, ktorého priezvisko uvádzajú lokálne noviny Derbyshire Live ako Nagey (pravdepodobne Nagy), ohlásil policajtom taxikár, ktorý povedal, že sa mu zdalo, akoby sa muž "snažil dostať na druhú stranu cesty" na Walbrook Road.

Podľa novín DerbyshireLive sa to stalo v auguste tohto roku a súdne pojednávanie sa uskutočnilo v pondelok. Prokurátor John Western informoval súd, že k incidentu došlo 28. augusta o 12.15 hod. Magistrátny súd v južnom Derbyshire si včera vypočul tvrdenie, že Nagey bol opitý a keď prišla na miesto polícia, vyzliekal si košeľu. Pokúsil sa zaútočiť na policajné auto, ale potom začal vykrikovať čosi o svojej nehynúcej láske k polícii. Napokon sa zvalil na zem a policajti ho zatkli.

Hanba pre Slovensko: Polonahý
Zobraziť galériu (3)
Na súde nemal Slovák Marek (25) zo Sinfin Avenue v Shelton Locku v Derbyshire obhajcu, položili mu teda otázku, či chce vypovedať priamo pred sudcom. Súdu povedal, že pravidelne chodí do kostola. Kým ho zavolali do súdnej siene, sedel vonku na lavici a čítal si Bibliu. Súdu povedal: „Ospravedlňujem sa za to. Pil som a nechcem, aby sa to opakovalo. Chcem zmeniť svoj život. Boh ma podržal. Chodím do kostola a nasledujem Boha. Nechcem robiť niečo zlé.”
Hanba pre Slovensko: Polonahý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)
Nagey sa priznal k vine za to, že bol opitý a budil pohoršenie na verejnom mieste. Magistrát sa rozhodol uložiť mu pokutu, uviedol však, že vezme do úvahy jeho priznanie viny. Predseda súdu povedal: „Za to, že ste boli opitý a budili ste pohoršenie na verejnom mieste, vám udelím pokutu, ktorú nazývame pokuta kategórie A. Preto, že ste priznali  vinu, ju znížime.“ Dostal pokutu 83 libier (cca 94 eur) a nariadili mu zaplatiť náklady na konanie vo výške 135 GBP (cca 152 eur) a príplatok 32 GBP (36 eur).

Viac o téme: OpitýPolonahýSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu