Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chcete si zarobiť? VIDEO Taliani ponúkajú každému 700 eur mesačne, majú ale dve podmienky

Jedna z dediniek v regióne Molise Zobraziť galériu (2)
Jedna z dediniek v regióne Molise (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Juhotaliansky región Molise sa rozhodol bojovať s vyľudňovaním malých obcí a ponúka všetkým záujemcom, ktorí v nich rozbehnú podnikanie, mesačnú podporu 700 eur až na tri roky. Vyplácanie príspevku má len dve podmienky: podnikatelia musia mať sídlo v obci, ktorá má menej ako 2000 obyvateľov, a ich biznis musí bežať najmenej päť rokov.

Konšpiračná teória pohltila Nemecko: Odmena milión eur každému, kto dokáže, že TOTO neexistuje

Prihlásiť sa môže ktokoľvek, a to prostredníctvom internetovej stránky regionálnej samosprávy, ktorá chce na príspevky vydať v rokoch 2019 a 2020 celkovo vyše jeden milión eur. "Čiže na ľudí pôvodom z Molise, ktorí žijú inde a plánujú sa vrátiť, ale aj na ľudí úplne odinakiaľ, ktorí majú chuť zmeniť životný štýl a užiť si tunajší pokoj," uviedol Antonio Tedeschi, ktorý je za projekt zodpovedný.

Chcete si zarobiť? VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Celkom môžu úspešní žiadatelia získať až 24-tisíc eur, ak však región alebo podnikanie opustia, budú musieť pomoc vrátiť. Informovala agentúra APA.

Juh Talianska sa v posledných rokoch snaží prilákať nových obyvateľov najrôznejšími a často aj dosť kurióznymi spôsobmi. Tento rok napríklad sicílske mestečko Sambuca ponúklo v aukcii 16 domov s vyvolávacou cenou jedno euro.

Molise patrí k najchudobnejším talianskym regiónom. Ľudia odtiaľ často odchádzajú inam, v posledných rokoch sa tu rodí aj menej detí. Od roku 2000 počet obyvateľov klesol z 320-tisíc na 305-tisíc.

Viac o téme: PodporaPodnikanieMolise
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu