Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pri pobreží Georgie sa prevrátila gigantická nákladná loď, štyria námorníci sú nezvestní

Pohľad na prevrátenú nákladnú loď Golden Ray pri východnom pobreží blízko amerického mesta Brunswick v štáte Georgia
Pohľad na prevrátenú nákladnú loď Golden Ray pri východnom pobreží blízko amerického mesta Brunswick v štáte Georgia (Zdroj: TASR/AP Photo/Terry Dickson)

BRUNSWICK - Americkí záchranári pátrajú po štyroch nezvestných členoch posádky nákladnej lode, ktorá sa v nedeľu prevrátila pri pobreží štátu Georgia. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra DPA.

Havarovanú loď Golden Ray, ktorá bola vyrobená v roku 2017 a slúži na prepravu automobilov, vlastní juhokórejská logistická spoločnosť Hyundai Glovis. Plavila sa však pod vlajkou Marshallových ostrovov. Americká pobrežná stráž vyhlásila, že príčina prevrátenia tejto lode blízko prístavu Brunswick v Georgii nie je zatiaľ jasná. Zábery z miesta havárie ukazujú, že na palube vypukol požiar. Posádku lode tvorilo 24 osôb vrátane amerického navigátora. Dvadsať námorníkov sa podarilo zachrániť.

Záchranári v pondelok nadviazali spojenie s nezvestnými členmi posádky nákladnej lode Golden Ray, ktorá sa v nedeľu prevrátila pri pobreží štátu amerického štátu Georgia. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica CNN. Stav štyroch členov posádky nie je známy. Záchranári ich plánujú vyslobodiť. Podľa pondelkového vyhlásenia juhokórejského ministerstva zahraničných vecí ide o štyroch Juhokórejčanov.

Viac o téme: PrevrátenieNákladná loďGeorgiaSpojené štátyGolden RayBrunswick
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu