Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Záchranári vyslobodili všetkých námorníkov: Uviazli v prevrátenej lodi

Pohľad na prevrátenú nákladnú loď Golden Ray pri východnom pobreží blízko amerického mesta Brunswick v štáte Georgia Zobraziť galériu (4)
Pohľad na prevrátenú nákladnú loď Golden Ray pri východnom pobreží blízko amerického mesta Brunswick v štáte Georgia (Zdroj: TASR/ Bobby Haven/The Brunswick News via AP)

WASHINGTON - Americká pobrežná stráž v pondelok večer zachránila posledného zo štyroch námorníkov uviaznutých v lodi, ktorá sa v noci zo soboty na nedeľu prevrátila na bok pri pobreží štátu Georgia. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Posádku lode Golden Ray tvorilo 24 osôb. Dvadsať námorníkov sa podarilo zachrániť hneď po nehode, avšak štyria Juhokórejčania však zostali uviaznutí v trupe lode. Vyslobodzovacia operácia prebiehala pomaly, keďže záchranári museli v oceľových tabuliach lodného trupu prevŕtať dostatočne veľké otvory, aby sa muži mohli dostať von. Uviaznutým námorníkom medzitým poskytovali jedlo a vodu.

Pohľad na prevrátenú nákladnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/ Bobby Haven/The Brunswick News via AP)

Všetci štyria zachránení, ktorých následne previezli do nemocnice, boli podľa AP pri vedomí a v relatívne dobrom zdravotnom stave. Loď Golden Ray slúži na prepravu automobilov a vlastní ju juhokórejská logistická spoločnosť Hyundai Glovis. K prevráteniu plavidla došlo krátko po tom, ako opustilo prístav Brunswick v štáte Georgia s nákladom viac ako 4000 vozidiel. Príčina nehody nie je známa, keďže k nej došlo za jasného a pokojného počasia. 

Pohľad na prevrátenú nákladnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/ Buff Leavy/The Brunswick News via AP)
Pohľad na prevrátenú nákladnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Terry Dickson)

Viac o téme: LoďZáchranáriNámorníciPrevráteniePobrežná strážZachrániliGeorgiaGolden Rey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu