Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Uprostred Atlantiku sa potopila zásobovacia loď, hlásia mŕtveho a desať nezvestných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MARTINIK - Jedného člena posádky našli mŕtveho a ďalších desať je nezvestných po havárii zásobovacej lode v oblasti Atlantického oceánu, ktorú zasiahol hurikán. Oznámil to v pondelok francúzsky prevádzkovateľ plavidla, ktorého údaje prevzala tlačová agentúra AFP.

Loď Bourbon Rhode sa plavila pod vlajkou Luxemburska a jej 14-člennú posádku tvorili prevažne Ukrajinci. Prevádzkovateľom bola francúzska námorno-logistická spoločnosť Bourbon, zabezpečujúca služby pre ropné plošiny.

Plavidlo sa dostalo koncom minulého týždňa do oblasti zasiahnutej hurikánom Lorenzo a následne sa potvrdili správy o jeho potopení. V oceáne sa rozbehla rozsiahla pátracia operácia, na čo sa podarilo ešte v sobotu vyzdvihnúť troch členov posádky, ktorí použili záchranný čln. Spoločnosť Bourbon uviedla, že zasahujúce zložky tiež našli bezvládne telo jedného z námorníkov, zatiaľ čo pátranie po ďalších nezvestných pokračuje.

Loď sa potopila približne 1200 námorných míľ od francúzskeho ostrova Martinik v Karibiku, blízko tzv. oka hurikánu Lorenzo, zaradeného do druhej najvyššej z piatich možných kategórií. Podľa citovaného vyjadrenia pátranie prebieha "za výrazného nasadenia námorných a leteckých prostriedkov francúzskymi a americkými orgánmi".

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že v dôsledku potopenia lode Bourbon Rhode je nezvestných "približne desať" občanov Ukrajiny. "Pátracia operácia pokračuje," potvrdil agentúre AFP predstaviteľ ministerstva Vasyľ Kyrylyč.

Viac o téme: LoďHurikánPotopenieAtlantik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu