Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Horor po odchode z vystúpenia: Mladík prepadol dievča (†22), hrozný objav na futbalovom ihrisku

Eurydice Dixonová Zobraziť galériu (3)
Eurydice Dixonová (Zdroj: Facebook/Paula Ferrari)

MELBOURNE - Vrah mladej austrálskej komičky Eurydice Dixonovej bol dnes odsúdený na doživotie. Telo dvadsaťdvaročnej ženy sa našlo na futbalovom ihrisku v Melbourne vlani v júni len niekoľko hodín potom, čo vystúpila v jednom z barov. Ku znásilneniu a vražde, ktorá vyvolala šok a pobúrenie po celej Austrálii, sa priznal dvadsaťročný Jaymes Todd.

Prípad brutálnej vraždy ruskej krásky (†24): Hrozivé priznanie vraha, smrteľná hádka po sexe

Sudca dnes opísal čin ako čisté zlo. Todd svoju obeť sledoval viac ako hodinu, kým ju napadol v parku v centre Melbourne. Dixonová sa vracala z neskorého vystúpenia, keď ju Todd zbadal na stanici a začal ju sledovať. Informoval o tom portál BBC.

Horor po odchode z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Paula Ferrari)

Už rok pred vraždou sa podľa súdu páchateľ zaujímal o násilné sexuálne prepadnutia a vraždy. Todd sa po čine polícii sám prihlásil a bol obvinený. Podľa polície sa vrah s obeťou nepoznali.

Hoci sa ešte príliš nepreslávila, podľa mnohých bola Dixonová nádejnou komičkou na začiatku svojej kariéry. Jej vražda zaplavila sociálne siete prejavmi sústrasti a opäť otvorila diskusiu o násilí na ženách v Austrálii.

Horor po odchode z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Paula Ferrari)

Podľa vládnych štatistík sa až pätina austrálskych žien starších ako 15 rokov a jeden z dvadsiatich mužov stali terčom sexuálneho násilia. Todd bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie o 35 rokov.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieMelbourneEurydice DixonováJaymes Todd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu