Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO spiaceho chirurga valcuje internet: Načapal ho kolega, pre sladkých desať minút relaxu ľudia šalejú

Práca lekárov je neraz extrémne náročná. Zobraziť galériu (2)
Práca lekárov je neraz extrémne náročná. (Zdroj: Reprofoto/itouchtv.cn)

ČÍNA - Doktor Dai Yu pracuje ako zástupca riaditeľa na ortopédii v nemocnici v čínskej metropole Šen-čen (ang. Shenzhen, pozn. red.). Spolu s kolegami má práce vyše hlavy. Na pondelok si dokonca naplánovali až desať operácií po sebe! Všetci sme však len ľudia. Práve preto chirurg potreboval na chvíľu zavrieť oči a relaxovať.

Po tom, ako lekár a jeho tím úspešne dokončili sedem operácií bez prestávky, si Dai jednoducho sadol na podlahu v operačnej sále. A zaspal. Jeho kolega ho však odfotil a snímku zavesil na sociálnu sieť. Okamžite sa stala hitom. Verejnosť však lekára neodsudzovala, práve naopak. Označili ho za hrdinu. 

Nie je sa čo čudovať. Chirurg nemal pauzu dlhých deväť hodín. Lekár sa však ako hrdina necíti. Novinárom povedal, že je jeho povinnosťou poskytovať pacientom čo najlepšiu starostlivosť. Aj za cenu vlastného pohodlia.

Práca lekárov je neraz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/itouchtv.cn)

Byť lekárom je poslanie

Dai sa pre televíziu Longgang Channel vyjadril, že s jeho tímom sa pustili do práce ráno o ôsmej. Až okolo 17. hodiny sa doktor rozhodol, že si dopraje desaťminútovú prestávku, keďže v tom čase prišla na rad práca anestéziológov a príprava na ďalší zákrok. Keď sa chirurg po pár minútach prebudil, operoval bez ďalšej pauzy až do 21. hodiny večer. 

Prečítajte si aj: Chlapec (7) sa roky sťažoval na bolesť v ústach: Z toho, čo mu v nich našli lekári, nebudete chápať

Číňania jeho nasadenie ocenili. "Čínski lekári sú najlepší! Ďakujeme," napísal jeden z komentujúcich. "Som dojatý. Chcem lekárom poďakovať za službu ľuďom," uviedol ďalší. Nuž, aj tento príbeh je dôkazom toho, že byť lekárom je poslanie.

Viac o téme: SpánokChirurgČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu