Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dráma neďaleko stanice pražského metra: Ukrajinec pobodal dvoch ľudí, sú vo veľmi vážnom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Obvodný súd pre Prahu 5 v pondelok popoludní poslal za mreže tínedžera, ktorý je obvinený z pokusu o vraždu. Neďaleko stanice pražského metra Luka zaútočil na ženu a muža, pričom podľa štátnej zástupkyne Jany Murínovej sú obaja vo veľmi vážnom stave.

​Podľa informácií iDNES.cz je podozrivým Ukrajinec, ktorý žije v Českej republike legálne. "Súd ho poslal do väzby pre obavy, že by obvinený mohol ujsť alebo pokračovať v trestnej činnosti," dodala Murínová.

Podľa polície mohol byť mladík pod vplyvom drog alebo trpí psychickou poruchou. Osemnásťročný muž medzi zaparkovanými autami zranil približne 50-ročnú ženu a 61-ročného muža. Podľa informácií iDNES.cz tínedžer ženu požiadal o cigaretu, ktorá mu ju odmietla dať, a tak na ňu zaútočil. Ženu si zastal okoloidúci muž, na ktorého mladík takisto zaútočil.

Následne z miesta ušiel, no policajti ho o niekoľko desiatok minút zadržali. Pri zatýkaní kládol odpor, policajti teda museli použiť donucovacie prostriedky, vrátane namierenej strelnej zbrane. Ukrajincovi za pokus o vraždu hrozí 15 až 20 rokov za mrežami alebo výnimočný trest.

Viac o téme: Pokus o vražduPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu