Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Tragický požiar v hoteli v Odese má deväť obetí: Majiteľa zadržali, vážne podozrenia

Hotel Tokyo Star
Hotel Tokyo Star (Zdroj: SITA/AP Photo/Sergei Poliakov)

ODESA - Ukrajinské orgány zadržali majiteľa hotela v meste Odesa, v ktorom si požiar v noci na sobotu vyžiadal podľa aktualizovaných oficiálnych údajov deväť obetí na životoch. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

Majiteľ hotela Tokio Star predtým vo videu povedal, že prevezme zodpovednosť za tragédiu. Podnikateľ podľa úradov v júli neumožnil, aby systém protipožiarnej ochrany v budove hotela, niekdajšom depe električiek, prešiel pravidelnou kontrolou.

Požiar vypukol zo zatiaľ neznámych príčin v sobotu v skorých ranných hodinách a utrpelo pri ňom zranenia ďalších desať osôb. Hasičom sa ho poradilo uhasiť za asi tri hodiny. Časti hotela, z ktorého uniklo do bezpečia viac než 100 hostí, úplne vyhoreli, ukazujú zverejnené zábery. Polícia začala vyšetrovanie pre možný trestný čin porušenia protipožiarnych predpisov.

 

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij po tragickom nočnom požiari v sobotu vyhlásil, že sa "osobne uistí", či boli zodpovedné osoby potrestané "v súlade s právnymi normami".

Prísnejšie kontroly protipožiarnej ochrany medzitým avizovali aj v prípade ďalších hotelov v Odese. Odesa je prístav na pobreží Čierneho mora, 475 kilometrov južne od ukrajinskej metropoly Kyjev. Prímorské mesto láka v lete mnoho dovolenkárov.

 

Viac o téme: PožiarHotelOdesaTokio Star
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu