Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trajekt na juhu Filipín skončil v plameňoch: Obeťou požiaru sa stalo len ročné dievčatko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANILA - Najmenej traja ľudia zahynuli a 245 bolo zachránených pri požiari, ktorý vypukol v noci na stredu na trajekte pri filipínskom ostrove Mindanao. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na oznámenie pobrežnej stráže.

Hovorca pobrežnej stráže Armand Balilo uviedol, že trajekt M/V Lite Ferry 16 začal horieť blízko prístavu Dapitan na severozápadnom pobreží Mindanaa. V tejto oblasti sa však nenachádzala hliadkovacia loď, a preto boli o situácii upovedomené posádky iných plavidiel.

Tie si podľa neho zaslúžia uznanie za poskytnutie okamžitej pomoci v núdzi. Bezprostredne nebolo jasné, koľko ľudí sa v horiacom trajekte nachádzalo. Pobrežná stráž uviedla, že v zozname bolo zapísaných len 136 cestujúcich vrátane 28 detí a 36 členov posádky.

Vyšetrovatelia budú teraz žiadať od vlastníka a kapitána trajektu, aby vysvetlili nesúlad s počtom zachránených a usmrtených. Medzi obeťami na životoch sú ročné dievčatko a 60-ročný muž. Podľa hovorcu pobrežnej stráže nebolo jasné, či sú nejaké osoby nezvestné, pátranie na mieste udalosti by však malo pokračovať.

Viac o téme: PožiarMŕtvyTrajektFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu