Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zavraždila dcéry (†1, †3), aby sa mohla venovať sexu: VIDEO Matku usvedčili odporné dôkazy

Louise Portonová bola usvedčená z vrážd svojich dvoch dcér. Zobraziť galériu (4)
Louise Portonová bola usvedčená z vrážd svojich dvoch dcér. (Zdroj: FB/Louise Porton)

BIRMINGHAM - Louise Portonová (23) zabila svoje dve dcérky, Lexi (†3) a Scarlett (†1), pretože jej prekážali v sexuálnom živote. Medzi ich vraždami bol odstup 18 dní. Žena deň po smrti staršej dcéry na erotickej zoznamke prijala viac než 40 žiadostí o priateľstvo. Na pohrebe mladšej sa smiala a telefonovala s nejakým mužom.

Z rozhodnutia briminghamského súdu vyplýva, že Louise Portonová (23) vlani v zime zaškrtila svoju trojročnú dcéru Lexi. O 18 dní neskôr rovnakým spôsobom vzala život svojej 17-mesačnej Scarlett.

Žena, ktorú súd uznal v piatok vinnou, svoju vinu popiera. Vyšetrovatelia sú presvedčení, že vlastné deti brala ako prekážku vo svojom sexuálnom živote.

Na snímke Louise Portonová.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke Louise Portonová.  (Zdroj: FB/Louise Porton)

Súdnej porote bolo povedané, že Lexi už bola nejaký čas mŕtva, keď jej matka 15. januára privolala pomoc. Na otázku operátora tiesňovej linky, či dieťa dýcha, odpovedal, že „nie“.

O necelé tri týždne, presnejšie 1. februára, ohlásila Scarlettinu smrť. Uviedla, že ju našla „úplne bez života“.

Na snímke Scarlett a Lexi (s ofinou), dcéry L. Portonovej.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke Scarlett a Lexi (s ofinou), dcéry L. Portonovej.  (Zdroj: FB/Louise Porton)

Hoci sa Portonová usilovala svoje ohavné činy zamaskovať, lekári však nenašli nič, čo by podporilo jej verziu. Žena totiž tvrdila, že ich úmrtia súvisia s chorobami dýchacích ciest.

Vyšetrovanie ukázalo, že Portonová si obe vraždy naplánovala. Usvedčili ju nepriame dôkazy. Napríklad história vyhľadávaní na internete odhalila jej dopyt po informáciách, za aký čas telo po smrti „vychladne“. Prečítala si aj článok s titulkom: „Päť čudných vecí, ktoré sa udejú, keď zomriete“. Okrem zmieneného ju prezradili aj svedectvá jej známych a zábery z priemyselných kamier.

Podozrivé bolo aj jej správanie po strate detí. Svedkovia tvrdia, že počas pohrebu mladšej dcéry sa smiala a cez aplikáciu facetime volala s nejakým mužom.

Deň po Lexinej smrti na erotickej zoznamke, kde zavesila svoje vyzývavé fotografie, prijala viac než 40 žiadostí o priateľstvo.

Na snímke Louise Portonová.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke Louise Portonová.  (Zdroj: FB/Louise Porton)

Proti usvedčenej vrahyni hrá aj výpoveď ženy, ktorá jej poskytla podnájom. Tá povedala, že svojej podnájomníčke chodievala strážiť deti, aby mohla ísť na večierky. Podľa jej slov sa času stráveným s deťmi zvykla vyhýbať.

Viac o téme: MatkaDetiVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu