Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Polícia zverejnila VIDEO smrti: Hromadnú haváriu má zrejme na svedomí tichý zabijak, dajte si naňho pozor!

Tragická nehoda na diaľnici D 52.
Tragická nehoda na diaľnici D 52. (Zdroj: FB/Michal J. )

BRNO-VENKOV - Od smrteľnej nehody troch áut uplynul viac než týždeň. Tragédia sa stala 11. júla v Brne, česká polícia z nej zverejnila video až v týchto dňoch. Záznam vyhotovila posádka ďalšieho vozidla. Prípad by mal byť podľa policajného hovorcu ďalším dôrazným varovaním pred podceňovaním únavy za volantom.

Video z autokamery zachytáva, ako po pol štvrtej popoludní na 29. kilometri diaľnice D 52 pri Pohořeliciach došlo k vážnej autonehode. Podľa prvotných informácií polície, ktoré poskytla hovorkyňa Alice Musilová, prešla vodička vozidla Hyundai IX 20 z nezistených príčin do protismeru, kde narazila do dvoch vozidiel. Vodička bola namieste mŕtva.  

Kým posádka Škody Octavia, ktorú tvorila 4-členná rodina, vyviazla bez zranení, posádka renaultu utrpela zranenia rôzneho rozsahu - päť osôb bolo zranených, pričom vodička ťažko. „Všetci účastníci nehody sú cudzinci,“ povedala hovorkyňa polície. Musilová ďalej dodala, že príčiny nehody sa vyšetrujú.


Čítajte aj: Šoférovanie v lete môže zaťažiť organizmus: Polícia radí a upozorňuje vodičov


V stredu však jej kolega Bohumil Malášek do prípadu vniesol viac svetla. Ako tvrdí, vodička, ktorá prešla do protismeru a zavinila haváriu, s najväčšou pravdepodobnosťou zaspala.

„Takéto situácie sú, bohužiaľ, dôsledkom nedostatočného odpočinku na dlhých trasách. Zastávky na relaxáciu spojené s dôsledným pitným režimom, prípadne i spánkom, sú nevyhnutné a často na ne upozorňujeme. A tento prípad by mal byť ďalším dôrazným varovaním pred podceňovaním únavy za volantom,“ zdôraznil hovorca.

Viac o téme: NehodaBrnoDiaľnicaMikrospánok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu