Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Manželia jedli v hotelovej reštaurácii v Egypte: FOTO Skončili v nemocnici, žena o pár hodín zomrela

Manželia Alison Sonnexová a Clive Eversfield. Zobraziť galériu (2)
Manželia Alison Sonnexová a Clive Eversfield. (Zdroj: Profimedia)

KENT – Angličania Alison Sonnexová a jej manžel Clive Eversfield si užívali dovolenku v rezorte Royal Tulip Beach v Marsa Alam. V tomto egyptskom letovisku ich však deň pred odletom do Británie postihli problémy, ktoré ženu stáli život. Podľa patológa nie je vylúčené, že zomrela na črevnú chrípku.

Dovolenka sa zmenila na horor po tom, čo po jedle v hotelovej reštaurácii obaja náhle ochoreli. Pár mal zhruba sedem hodín hnačky a zvracanie. Následne Alison stratila vedomie. Jej kolaps nastal deň pred odletom do Anglicka.

„Nebol som dosť silný na to, aby som ju udržal hore,“ opísal nešťastný incident z apríla minulého roka Clive. Muž vyšetrovateľovi ďalej vysvetlil, že Alison musel z reštaurácie nakoniec odniesť personál.

Na snímke Clive Eversfield.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke Clive Eversfield.  (Zdroj: FB/Clive Eversfield)

V tamojšej nemocnici ale skončili obaja. Bohužiaľ, žene sa po dvoch hodinách výrazne pohoršilo, už nedokázala ani rozprávať. Doktor sa jej pokúsil spriechodniť dýchacie cesty, no tracheostómia bola neúspešná. Lekár neskôr poprel, že v tomto procese došlo k oneskoreniu.

Pacientka bola prevezená na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde asi o hodinu a pol neskôr doktor informoval Clivea, že napriek dlhým pokusom o resuscitáciu jeho manželku neboli schopní oživiť. „Bol som zarazený,“ spomína muž na svoj najhorší deň v živote. „Nechcel som ísť na dovolenku, aby som prišiel o Alison.“

Na snímke manželia Alison Sonnexová a Clive Eversfield.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke manželia Alison Sonnexová a Clive Eversfield.  (Zdroj: Profimedia)

Vysvitlo, že žena utrpela dvojnásobnú zástavu srdca, čo sa jej stalo osudným. Cliveovi sa však nepáčilo, že v čase, keď mu bolo oznámená smrť manželky a bol v šoku, bol požiadaný o vyjadrenie sa k tragédii. „Toto stanovisko bolo podané pod nátlakom. Vtedy som práve prišiel o svoju polovičku, bolo to až smiešne, že v tej chvíli odo mňa chceli, aby som sa vyjadril,“ povedal muž na margo svojho predošlého tvrdenia, že Alison zomrela „kvôli poklesu krvného obehu“.  


Čítajte aj: David (†62) zomrel v Hurgade: FOTO Anita si myslí, že otcove orgány predali na čiernom trhu


Patológ William Harvey, ktorý vykonal aj opakovanú pitvu, uviedol, že pod smrť ženy sa mohla podpísať aj gastroenteritída, čo je vírusové či bakteriálne zápalové ochorenie žalúdka a čriev.

Vedenie dotknutého hotela však tento výsledok pitvy poprelo, čím vyučilo akúkoľvek otravu jedlom ako možnú príčinu smrti. Svoje tvrdenie odôvodnilo tým, že okrem Alison nemal nikto iný zdravotné ťažkosti súvisiace s hotelovou stravou.

Viac o téme: EgyptHotelSmrťStravaMarsa Alam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu