Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Erik (†19) odišiel žiť do Anglicka: FOTO Britské úrady už vedia, čo bolo príčinou jeho tragickej smrti

Erik Horvát z Česka zomrel v Anglicku. Zobraziť galériu (2)
Erik Horvát z Česka zomrel v Anglicku. (Zdroj: FB/Erik Horvat)

MIDDLESBROUGH – Trištvrte roka po tragickej smrti 19-ročného Erika H. z Česka, ktorý žil v Anglicku, britské úrady uzavreli vyšetrovanie tohto prípadu. Mladík bol po páde z mosta niekoľko dní napojený na prístroje. Lekárom sa ho síce podarilo oživiť, ale utrpel smrteľné poškodenie mozgu.

Erik H. žil v meste Middlesbrough. Dvanásteho januára sa mu stal osudným výlet do South Gare, lokalita ležiaca v Severnom Yorkshire. Šiel tam so svojou sestrou a dvoma priateľmi. 

Bohužiaľ, ich spoločné „blbnutie“ sa podľa vyšetrovateľov skončilo tragicky. Erik spadol do ľadového mora. Hoci za ním skočil jeho kamarát Jan B., kamaráta sa mu vytiahnuť na pevninu nepodarilo.


Čítajte aj: Tragický úraz v Anglicku: Erik (†19) tam odišiel žiť, týždne bojoval o život, bolestivé slová matky


Incident sa odohral okolo ôsmej ráno. Na miesto dorazili záchranári, ktorým sa mladíka podarilo dostať na súš, kde ho začali oživovať.

Erik skončil v nemocnici James Cook University Hospital. Lekári ho síce dokázali resuscitovať, no mladý rodák z Mosta v severozápadných Čechách utrpel smrteľné poškodenie mozgu.

Erik Horvát
Zobraziť galériu (2)
Erik Horvát  (Zdroj: FB/Erik Horvat)

„Eržo, je deň, kedy by si sa mal zobudiť, už dlhšiu dobu spíš, určite sa ti zdá niečo krásne, ale vráť sa späť domov. Vedel si, že aj neznámi ľudia, ktorých nepoznáš, sa za teba modlia? A vieš prečo? Pretože ti každý verí, že to zvládneš a ukážeš im, že si silný chlapec,“ napísala na Facebooku vtedy jeho kamarátka, ktorú citoval blesk.cz.

Žiaľ, mladík sa už z bezvedomia neprebral. Zomrel o niekoľko dní neskôr na nemocničnom lôžku.

Od tragédie uplynulo viac ako pol roka a britské úrady uzavreli vyšetrovanie tohto prípadu. Ako informoval tamojší denník The Northern Echo, pitva ukázala, že Erik zomrel na zástavu srdca a podchladenie. Podľa patologičky Clare Baileyovej pitva navyše odhalila, že Erikova smrť bola nešťastnou náhodou. Cudzie zavinenie vylúčila.   

Viac o téme: SmrťErik Horvát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu