Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strach pri chorvátskom Šibeniku: VIDEO Turista natočil, ako sa na loď snaží vyliezť had

(Zdroj: YouTube/Morski HR)

ŠIBENIK - Maďarskému turistovi sa v mori pri chorvátskom meste Šibenik podarilo natočiť zaujímavé zábery, ktoré však nie sú ničím príjemným pre tých, ktorí majú strach z hadov. Medzi ostrovmi Kakan a Borovnjak veľký vo vode plával poriadne veľký plaz, ktorý sa pokúšal vyliezť aj na jednu z okoloidúcich lodí. Odborník však vysvetlil, že sa nie je čoho báť.

Polícia sa pochválila úlovkom jedovatého hada: FOTO Mal ohrozovať ľudí v Rajci, má to však háčik

Expert Andrej Šimčić, ktorý dlhodobo študuje plazy v Chorvátsku, sa pre portál morski.hr vyjadril, že ide o užovku štvorpásu (elaphe quatuorlineata), najväčšieho nejedovatého hada z čelade užovkovité.

"Dorastá do dĺžky približne 2 a pol metra, niekedy aj trochu viac a nie je jedovatý. Uhryznutia bývajú zriedkavé, hľadá radšej šancu na útek. Pravdepodobnosť uhryznutia je malá, aj keď sa zoberie do ruky. Na jar sa živí mláďatami a starými vtákmi, keď vylezie na stromy, ale inak sa kŕmi hlodavcami. Že vie plávať, nie je žiadnou raritou. To, že chcel vyliezť na loď, je prirodzené, pretože sa chcel dostať na súš," uviedol Šimčić.

Maďarský turista napokon nebol jediný, ktorému sa podarilo plaza v mori zahliadnuť. Na sociálnej sieti sa objavil aj iný záber.

Viac o téme: HadChorvátskoŠibenik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu