Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sýria obvinila Izrael z raketového útoku: O život prišli štyria civilisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

DAMASK - Izraelské bojové lietadlá odpálili rakety na sýrske vojenské pozície v provincii Homs a na predmestí Damasku, pričom zabili najmenej štyroch civilistov vrátane malého dieťaťa a zranili ďalších 21. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

Sýrska štátna televízia útok označila za "sionistickú agresiu", zatiaľ čo štátna tlačová agentúra informovala, že sýrskej protileteckej obrane sa niekoľko rakiet podarilo zostreliť. Izraelské lietadlá útok podnikli z libanonského vzdušného priestoru. Štyria civilisti prišli podľa sýrkskych médií o život v lokalite Sahnája južne od Damasku. 

Hovorkyňa izraelskej armády uviedla, že "k podobným správam sa nevyjadruje". Podľa agentúry Reuters Izrael v uplynulých rokoch vykonal v Sýrii stovky útokov, ktoré boli cielené na Irán a libanonské militantné hnutie Hizbaláh. Irán a Hizbaláh bojujú v sýrskej vojne na strane prezidenta Bašára Asáda. Židovský štát opakovane podniká cielené útoky na vojenské ciele v susednej Sýrii, ku ktorým sa však spravidla nevyjadruje.

Viac o téme: SmrťRaketyútok SýriaIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu