Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dvadsaťdva migrantov zomrelo počas prevážania loďou: Hodili ich cez palubu do mora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Fabian Heinz/Sea-eye.org via AP)

MADRID - Migranti, ktorých unášalo na plavidle v Stredozemnom mori a zachránil ich trajekt, uviedli, že 22 ľudí z ich člna, plaviaceho sa z pobrežia severovýchodného Maroka, zomrelo a hodili ich do vody. V stredu o tom informoval španielsky denník El País.

Trajekt s pasažiermi, ktorý sa plavil zo španielskej enklávy Mellila na severnom pobreží Afriky do mesta Motril v južnom Španielsku, zachytil čln s migrantmi v stredu v Alboránskom mori. Podľa El Paísu našli na člne 27 ľudí, ale španielske záchranné služby dostali od mimovládnej organizácie upozornenie, že z marockého mesta al-Husajma (v španielčine Alhucemas) sa vydalo na plavbu celkovo 49 ľudí. Preživší povedali pre El País, že nezvestní zomreli pri pokuse preplaviť sa do Európy a hodili ich cez palubu do mora.

V posledných rokoch sa Maroko stalo bránou, ktorou sa tisíce Afričanov pokúšajú dostať do Európy cez Španielsko, pripomenula tlačová agentúra DPA. V roku 2018 podniklo nebezpečnú plavbu na člnoch naprieč Stredozemným morom takmer 117.000 migrantov, čo je o 55.700 menej než v roku 2017.

Viac o téme: LoďúmrtieMigrantiŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu