Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čistenie hotelového septiku skončilo veľkým nešťastím: Výparmi sa zadusilo sedem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham)

NAÍ DILLÍ - Sedem ľudí zahynulo v piatok večer v západoindickom štáte Gudžarát, keď sa pri čistení hotelového septiku zadusili výparmi. Informovala o tom agentúra AFP.

Štyria z mŕtvych boli pracovníci podniku, ktorých si majiteľ hotela na čistenie septiku najal, ďalší traja boli zamestnancami hotela, ktorí im mali pomáhať. Všetci pracovali bez ochranných pomôcok. Majiteľa hotela polícia obvinila zo zabitia z nedbanlivosti.

"Do nádrže najprv vstúpil jeden z pracovníkov, keď sa však nevracal a nereagoval na volanie, vstúpili dovnútra ďalší traja čističi," uviedol veliteľ zasahujúcich hasičov. "Keď po dlhšom čase ani jeden z tých štyroch nevyšiel von, vošli do septiku traja zamestnanci hotela, pričom všetci siedmi prišli o život," dodal veliteľ zásahu s tým, že telá obetí boli prevezené na súdnu pitvu.

Nezávislé štúdie naznačujú, že pri čistení septikov, žúmp a kanalizácie príde v Indii každý rok o život približne 1400 ľudí. Tieto práce vykonávajú najmä príslušníci z kasty tzv. nedotknuteľných - tá je najnižšou v kastovom systéme, ktorý v Indii stále vládne.
 

Viac o téme: OtravaSeptik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu