Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Venezuela bola na nohách: Pri pouličných stretoch sa zranilo najmenej 69 ľudí

Najmenej 69 osôb utrpelo zranenia počas pouličných stretov podporovateľov Juana Guaidóa s bezpečnostnými zložkami vernými prezidentovi Nicolásovi Madurovi Zobraziť galériu (2)
Najmenej 69 osôb utrpelo zranenia počas pouličných stretov podporovateľov Juana Guaidóa s bezpečnostnými zložkami vernými prezidentovi Nicolásovi Madurovi (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariana Cubillos)

CARACAS - Najmenej 69 osôb utrpelo v utorok zranenia počas pouličných stretov podporovateľov venezuelského opozičného lídra Juana Guaidóa s bezpečnostnými zložkami vernými prezidentovi Nicolásovi Madurovi v Caracase. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na tamojších zdravotníkov, podľa ktorých mali byť až dve zranenia spôsobené strelnou zbraňou.

Niektoré miestne médiá informujú aj o tretej osobe so strelným poranením. Predstavitelia venezuelskej vlády ešte skôr oznámili, že postrelený bol aj jeden vojak. Maggia Santiová, riaditeľka caracaskej kliniky Salud Chacao, v utorok pre agentúru AP povedala, že lekári v ich zariadení momentálne ošetrujú 50 pacientov.

Najmenej 69 osôb utrpelo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ariana Cubillos)

Santiová spresnila, že 30 osôb utrpelo zranenia po zásahu gumovými projektilmi. Ďalších šestnásť ľudí utrpelo podľa jeje slov fyzické zranenia, traja sa sťažovali na problémy s dýchaním a jedna osoba bola postrelená. Riaditeľka kliniky v tejto súvislosti ďalej dodala, že majú dostatok zdravotníckeho materiálu potrebného na ošetrenie všetkých zranených pacientov. Čiastočne za to podľa jej slov vďačia aj nedávnym darom od rôznych organizácií - vrátane Červeného kríža.

Venezuelský opozičný líder Juan Guaidó vyzval v utorok na vojenské povstanie. Tamojší minister obrany Vladimir Padrino neskôr oznámil, že pokus o prevrat "priemernej závažnosti" potlačili. Agentúra AFP ešte pred tým informovala, že venezuelské bezpečnostné sily v utorok do demonštrantov pred leteckou základňou La Carlota - kde Guaidó vyzval na vojenské povstanie - narážali obrnenými vozidlami.​

Viac o téme: ProtestyVenezuelaNicolás MaduroJuan Guaidó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu