Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zuzka (†37) pobozkala manžela, odišla na jogu: FOTO Mala dôvod silnejší než materinský pud?

Tragická smrť Zuzany. Zobraziť galériu (5)
Tragická smrť Zuzany. (Zdroj: FB/Gustavo V.)

PRAHA - Mama ročného dievčatka a päťročného chlapca bola nájdená mŕtva pri vodnej nádrži Džbán v katastri obce Vokovice v mestskej časti Praha 6, teda jedenásť kilometrov od miesta, kde bola videná naposledy. Či spáchala samovraždu alebo sa jej stala osudnou nešťastná náhoda, ukáže až čas.

Slovenka Zuzana (†37), ktorá dlhodobo žila v českej metropole, bola nezvestná tri dni. Dvojnásobná mama si v nedeľu odskočila do Prahy na jogu. „Povedala, že sa vráti o ôsmej. To bolo posledné, čo mi povedala,“ uviedol pre televíziu Prima zdrvený manžel Gustav. 

Na snímke zosnulá Zuzana.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke zosnulá Zuzana.  (Zdroj: Facebook/Krimi zpravodaj pro Prahu)
  

V stredu poobede sa však najčiernejšie obavy potvrdili. Bezduché telo ženy, ktoré bolo objavené pri vodnej nádrži Džbán, patrilo Zuzane. Deň na to polícia informovala, že nešlo o vraždu. „Kriminalisti na mieste predbežne vylúčili cudzie zavinenie smrti ženy,“ uviedol pre český Blesk policajný hovorca Jan Rybanský. Polícia však nekomentovala, či išlo o nešťastnú náhodu alebo samovraždu, kedy žena zomrela a či bola nájdená vo vode alebo na brehu. Okolnosti smrti má objasniť pitva.  

Zvláštne ale je, že na mieste, kde kriminalisti telo obhliadali, je pomerne rušno. „Je divné, že by si telo nikto nevšimol,“ povedal Blesku jeden z rybárov.

Na snímke nebohá Zuzana s manželom a dvoma deťmi.
Zobraziť galériu (5)
Na snímke nebohá Zuzana s manželom a dvoma deťmi.  (Zdroj: FB/Gustavo V.)

Mala psychické problémy, o ktorých mlčala?

Ak sa potvrdí, že Zuzana si siahla na život, podľa psychológa Karla Humhala na to musela mať mimoriadne dôvody. „V obecnej rovine, podľa výskumov, je materinský pud najsilnejší. Pokiaľ sa potvrdí, že spáchala samovraždu, musela mať k tomu nejaké mimoriadne dôvody, aby deti opustila. Napríklad prepuknutie psychickej choroby,“ vysvetlil odborník.

Zuzanini priatelia si ale nemyslia, že by mala psychické problémy. „Bola to veselá, úplne normálna žena,“ povedala Kamila.   

Odišla na jogu a zľahla sa po nej zem

Slovenka svojho manžela Gustava, ktorý je pôvodom z Peru, 14. apríla pobozkala na rozlúčku a povedala mu, že ide na lekciu jogy. Sľúbila mu, že sa vráti o ôsmej večer. O 17:45 ju zachytili kamery, ako nastupuje do električky číslo 9 na zastávke Lipanská v pražskej mestskej časti Žižkov.

Po Slovenke Zuzke pátra
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/H.S.)

Telefón si nechala doma. Nemala pri sebe ani doklady totožnosti, lebo jej ich nedávno ukradli na služobnej ceste. Do cieľa však nikdy nedorazila. Jej telo sa našlo o odtiaľ asi jedenásť kilometrov cesty.

Viac o téme: PrahaZuzanaSmrťVodná nádrž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu