Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž prišiel s nezvyčajným problémom: Lekári mu museli nakoniec amputovať časť penisu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAI DILLÍ/LONDÝN - Nemenovaný muž (52) prišiel za lekármi v meste Lucknow na severe Indie s nie veľmi bežným problémom. Už dva dni sa totiž nevedel zbaviť bolestivej erekcie, ktorá mu sťažovala život. Odborníci síce urobili to, čo si mysleli, že je preňho najlepšie, ale potom došlo ku komplikácii, a tak bola na rade operácia. Pacientovi museli odstrániť špičku penisu.

Muž (41) nakúpil v obchode pre kulturistov, osudná chyba: 22-hodinová erekcia!

Lekári mužovi rýchlo odčerpali krv z penisu, ale nechali mu v ňom katéter a pohlavný orgán pevne obviazali, čo pravdepodobne spôsobilo gangrénu. Počas nedostatočného prekrvenia totiž prišlo k vážnemu poškodeniu tkaniva, a tak nemal personál inú možnosť, ako pacientovi časť penisu amputovať.

Podrobnosti o nezvyčajnom prípade, ktorý sa stal na Lekárskej univerzite kráľa Georgea v Lucknowe, boli uverejnené minulý mesiac v časopise British Medical Journal. V článku sa uvádza, že muž trpel priapizmom, čiže pretrvávajúcou a bolestivou erekciu. Podľa odborníkov erekcia, ktorá trvá viac ako 48 hodín, si vyžaduje urgentnú lekársku pomoc.

Muž prišiel s nezvyčajným
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Čo priapizmus spôsobilo u tohto konkrétneho pacienta, nie je známe. Podľa zdravotníkov môže byť vyvolaný kosáčikovou chorobou, ale aj použitím nelegálnych aj legálnych liekov na erektilnú dysfunkciu, vrátane viagry.

Pacientovi uretrálny katéter síce potom odstránili, ale gangréna sa ešte viac rozvinula, a tak lekári nemohli čakať. Museli mu amputovať žaluď penisu. Tri týždne po operácii sa však muž dokázal sám vymočiť a vyzerá to, že všetko dobre dopadne.

Viac o téme: OperáciaErekciaPenisGangréna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu