Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Horor v nitrianskej nemocnici: František sa zobudil po operácii, krik a šokujúci omyl lekárov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA - Myslíte si, že operovať zlé koleno je nemožné? Omyl. František šiel na operáciu, no po prebudení ho čakal poriadny šok. Zistil, že lekári si pomýlili ľavé koleno s pravým. Momentálne ho bolia obe nohy, nemocnica sa mu ospravedlňuje. Muž podal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj žalobu na súd.

Dôchodca na svoju poslednú operáciu len tak nezabudne. Lekári v nitrianskej nemocnici si totiž počas operácie pomýlili ľavé koleno s pravým. Ako prvý o tom informoval portál tvnoviny.sk. Mužovi (75) operovali nesprávnu nohu, teraz ho bolia obe a nevie poriadne chodiť. V nemocnici sa mu ospravedlňovali. Pacient podal podnet na ÚDZS a žalobu. „Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na základe podnetu vykonáva dohľad u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti. O výsledku dohľadu môže úrad informovať až po jeho ukončení,“ uviedla pre Topky hovorkyňa úradu Erika Kováčiková.

Vymenili mi kĺb na zdravom kolene

František si všimol omyl ihneď po prebudení. Hadička mu totiž trčala zo zdravého kolena. Muž teraz chodí na rehabilitácie operovaného kolena, na operáciu toho zdravého momentálne čaká. Dôchodca podal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj žalobu na súd. „V zlom stave mám pravé koleno, oni mi vymenili kĺb na ľavom,“ povedal František pre mynitra.sme.sk.

Horor v nitrianskej nemocnici:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Po prebudení začal František kričať, že mu zoperovali zdravé koleno. Sestričky prišli k pacientovi až večer a aj s posteľou ho vytlačili z izby. Prišli k nemu prednosta, primár aj operatér. Františkovi povedali, že sa nič také nestalo. „Sľubujeme vám nadštandardnú starostlivosť, povedali. Ponúkli mi, že môžem ísť na nadštandardnú izbu, no ja som odmietol,“ dodal. Po zákroku sa u neho vyskytli komplikácie, noha mu napuchla, bola modrá, nemohol ani rehabilitovať. Príbuzní hovoria, že až potom sa začali lekári o pacienta zaujímať.

Nemocnica to ľutuje

Prípad sa stal v nitrianskej nemocnici. Nad tým, čo sa stalo, vyjadrili ľútosť a svoju zodpovednosť si uvedomujú. „Okamžite sme prijali opatrenia, aby sa rovnaká situácia nezopakovala,“ povedala hovorkyňa Tatiana Timková. František a jeho rodina tvrdia, že nemocnica doteraz nevysvetlila, ako sa to mohlo stať. Nemocnica zriadila komisiu pre prešetrenie prípadu, k detailom sa vzhľadom na šetrenia vyjadrovať nechce. Nemocnica však namieta uvádzanie nepravdivých informácií, že sa pacientovi operovalo zdravé koleno.

Viac o téme: OperáciaKolenoNitraÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu