Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská tragédia pri nemeckom Frankfurte: VIDEO Pád lietadla, medzi obeťami aj vplyvná Ruska

Pri havárii lietadla zomreli traja ľudia, aj Natalia Fiľovová. Zobraziť galériu (3)
Pri havárii lietadla zomreli traja ľudia, aj Natalia Fiľovová. (Zdroj: SITA/AP/Michael Probst, profimedia.sk, topky)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Traja ľudia zahynuli pri havárii malého lietadla, ktoré sa v nedeľu zrútilo do špargľového poľa južne od nemeckého mesta Frankfurt nad Mohanom. Jednou z obetí je aj Natalia Fiľovová, ktorá patrí do 50-tky najbohatších žien v Rusku.

Pilot chcel zabiť manželku: VIDEO Kamikadze manéver s lietadlom, zomrel v ohnivom pekle

Šesťmiestne lietadlo, ktoré vyštartovalo z francúzskeho mesta Cannes, sa zrútilo pri obci Erzhausen v poobedňajších hodinách a jeho zhorené časti sa nachádzali v približne 20-metrovom okruhu. Na palube bol pilot a dvaja pasažieri. Informovala nemecká agentúra DPA.

Obrovská tragédia pri nemeckom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa tlačovej agentúry AP jednou z obetí je Natalia Fiľovová (†55), spolumajiteľka leteckej spoločnosti S7 Airlines, všeobecne považovaná za jednu z najbohatších žien Ruska. Finančný denník Forbes uvádza, že Fiľovovej majetok je 600 miliónov dolárov.

Dopravný holding S7 tvorí 15 leteckých a servisných spoločností. Aj druhým mŕtvym cestujúcim je údajne ruský občan. Podľa nepotvrdených informácií pilot pri manévri stratil nad strojom kontrolu, lietadlo spadlo do poľa a začalo horieť.

Jednomotorové lietadlo typu Epic LT Dynasty smerovalo na malé letisko pri meste Egelsbach. Incident si nepriamo vyžiadal aj ďalšie obete - pri kolízii policajného vozidla, ktoré smerovalo na miesto leteckého nešťastia, zahynuli dve osoby a traja ďalší ľudia utrpeli zranenia.

Úrady začali vyťahovať z trosiek telá obetí

Nemecké úrady začali z trosiek malého lietadla, ktoré sa v nedeľu zrútilo v blízkosti Frankfurtu nad Mohanom, vyťahovať telá troch ľudí, ktorí haváriu neprežili. Nemecká tlačová agentúra dpa v pondelok informovala, že úrady tak nemohli urobiť skôr a ani preskúmať vrak stroja v dôsledku tmy.

Šesťmiestne lietadlo Epic LT havarovalo a následne začalo horieť v poli, keď smerovalo na malé letisko v meste Egelsbach. Medzi obeťami nehody je aj Natalija Filevová, spolumajiteľka spoločnosti S7 Group a jedna z najbohatších žien v Rusku. Polícia uviedla, že v lietadle boli dvaja občania Ruska, ale zatiaľ neposkytla lepšiu identifikáciu všetkých troch osôb na palube. Príčina nehody zatiaľ nie je známa.

Viac o téme: LietadloObeteNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu