Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump prilieva olej do ohňa: Ostrý útok prezidenta, toto sú vinníci neúspešného summitu

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Jose Luis Magana)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump tvrdí, že k neúspechu jeho schôdzky so severokórejským vodcom Kim Čong-unom prispelo aj rozhodnutie demokratov o vypočúvaní jeho dlhoročného právnika Michaela Cohena, ktoré sa konalo v rovnaký deň ako summit lídrov USA a KĽDR v Hanoji.

Táto schôdzka sa minulý štvrtok skončila bez vydania spoločného vyhlásenia, ktoré pritom bolo vopred avizované. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters. Vo svojej nedeľnej sérii tvítov Trump označil Cohena za klamára a podvodníka a odsúdil rozhodnutie vyšetrovacej komisie Snemovne reprezentantov, kde majú demokrati väčšinu, stanoviť Cohenovo vypočúvanie na deň konania summitu v Hanoji. 

Michael Cohen
Zobraziť galériu (2)
Michael Cohen  (Zdroj: SITA/AP/J. Scott Applewhite)

Ostré slová Trumpa

Upozornil, že doteraz "sa nikdy nič také nestalo, keď bol prezident mimo územia USA. Hanba!" Trump predtým v rozhovore pre televíziu Fox News uviedol, že je šokovaný "nenávisťou Demokratickej strany" voči nemu. Cohen v stredu predstúpil pred vyšetrovaciu komisiu Snemovne reprezentantov, pred ktorou vyhlásil, že klamal Melanii Trumpovej o  nevere jej manžela.

Tvrdil tiež, že v roku 2016 mu Trump osobne nariadil zaplatiť 130.000 dolárov bývalej pornohorečke Stormy Danielsovej za jej mlčanie o ich intímnom vzťahu. Cohen tiež potvrdil, že nemá žiadne informácie, ktoré by potvrdzovali dôveryhodnosť podozrení, že Trump alebo jeho tím pred prezidentskými voľbami v USA uzavreli nejaké tajné dohody s predstaviteľmi Ruska.

Viac o téme: SummitDonald TrumpKim Čong-unMichael Cohen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu