Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KFC rieši v Mongolsku vážny problém: V hlavnom meste zatvorili všetky prevádzky

Fastfood KFC čelí škandálu
Fastfood KFC čelí škandálu (Zdroj: SITA/Gareth Fuller/PA via AP)

ULANBÁTAR - V mongolskom hlavnom meste Ulanbátar dočasne zatvorili všetky prevádzky rýchleho občerstvenia Kentucky Fried Chicken (KFC). Stalo sa tak po tom, ako pre otravu jedlom v jednej z nich hospitalizovali zhruba 40 ľudí. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

Skupina sa baktériou shigella nakazila minulý týždeň z kontaminovanej vody v prevádzke KFC v ulanbátarskej štvrti Chan-Uul. Reťazec rýchleho občerstvenia teraz čakajú v mongolskej metropole inšpekcie, respektíve hygienické kontroly.

Nakazenie baktériou shigella môžu sprevádzať vysoké teploty, brušné kŕče i krvavá hnačka. Táto baktéria je tiež pôvodcom infekčného ochorenia známeho ako úplavica, ktoré býva označované za chorobu špinavých rúk. 

Reštaurácie KFC v Mongolsku prevádzkuje spoločnosť Tavan Bogd Group, jeden z najväčších mongolských konglomerátov s obchodnými záujmami v oblasti cestovného ruchu, finančných služieb, baníctva a spotrebných tovarov. Vedenie spoločnosti sa k incidentu bezprostredne nevyjadrilo. 

Viac o téme: MongolskoKFC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu