Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hromadná nehoda v Severnom Írsku sa skončila tragicky: Smrť v zákrute, dvaja Slováci mŕtvi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BELFAST - V nedeľu popoludní došlo na ceste medzi severoírskymi mestami Dungannon a Moy k havárii troch vozidiel, pri ktorej zahynuli dvaja Slováci. Muži sa viezli v striebornej Škode Octavia. Pasažierku, ktorá v nej sedela spolu s nimi, previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice v Belfaste. K tragédii došlo na mieste, ktoré má zlú povesť a úsek je označený varovnými tabuľami kvôli zvýšenej nehodovosti.

Tragická nehoda pri naháňačke: Hrozivé FOTO! Zahynuli manželia zo Slovenska, dievčatko bojuje o život

Nehoda sa odohrala okolo jednej hodiny popoludní na ceste A29. Jej ďalšími účastníkmi boli vodič a pasažierka zo sivej toyoty, ktorých museli taktiež previezť do nemocnice. Posádka čierneho volva vyviazla so zraneniami, ktoré si nevyžadovali nemocničné ošetrenie. Mená a vek Slovákov, ktorí pri havárii zahynuli, neboli zatiaľ podľa novín Belfast Telegraph zverejnené.

Tom Sullivan, slovenský honorárny konzul v Severnom Írsku, uviedol, že veľvyslanectvo v Londýne je v kontakte s príbuznými obetí. Dodal, že budú nápomocní pri rozhodnutí rodín o repatriácii tiel. "Je to mimoriadne tragická udalosť, moje myšlienky sú s rodinami zainteresovaných a so všetkými zranenými," povedal s tým, že rovnako nápomocná je aj slovenská ambasáda.

Michelle Gildernewová, poslankyňa za Fermanagh a South Tyrone, uviedla, že havária troch áut "šokovala komunitu". Dodala, že sa to stalo v "notoricky známej" zákrute a požiadala úradníkov ministerstva infraštruktúry o dodatočné bezpečnostné opatrenia.

Úsek má veľmi zlú povesť, pretože tu už prišlo k viacerým dopravným nehodám s fatálnymi následkami. Zdá sa, že ani varovné značky zatiaľ nepomohli k zlepšeniu situácie.

Viac o téme: NehodaTragédiaSlováciŠkoda Octavia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu