Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vážený člen Európskej komisie reaguje na Orbána: Je skutočne Sorosovým človekom?

Frans Timmermans
Frans Timmermans (Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco)

BUDAPEŠT - Prvý podpredseda Európskej komisie a líder kandidátky Strany európskych socialistov (PES) pre májové voľby do Európskeho parlamentu (EP) Frans Timmermans v stredu v Bruseli reagoval na vyhlásenie maďarského premiéra Viktora Orbána, podľa ktorého je človekom amerického finančníka Georgea Sorosa.

"Úprimne povedané, znervózňovalo by ma viac to, ak by ma Orbán začal chváliť," povedal podľa agentúry MTI holandský sociálny demokrat. Orbán 25. januára v rannej relácii verejnoprávnej rozhlasovej stanice Kossuth Rádió povedal, že kandidátom európskej ľavice, ktorá je baštou priaznivcov prisťahovalectva, je Timmermans, o ktorom je verejne známe, že je "Sorosovým človekom".

Timmermans ďalej odmietol tvrdenie maďarskej vlády, že je nezlučiteľné, aby sa na predvolebnej kampani socialistov zúčastnil vo funkcii prvého podpredsedu EK. Podľa jeho slov EK rozhodla, že kandidáti do eurovolieb môžu zostať členmi Európskej komisie. "V otázkach princípov právneho štátu mám plnú podporu predsedu EK i každého člena kolégia komisárov," dodal Timmermans s poznámkou, že vo svojej kandidatúre nevidí problém.

Viac o téme: George SorosViktor OrbánFrans Timmermans
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu