Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na dvoch Poliakoch sa smeje celé krajina: FOTO Snaha o vykradnutie obchodu ako z tragikomédie

Zlodeji nemali žiadny plán.
Zlodeji nemali žiadny plán. (Zdroj: FB/Świstak Książki)

VARŠAVA - Dvoma zlodejom v meste Lubin na juhozápade Poľska sa podarilo obyčajnú krádež tak dokonale spackať, že si v médiách a na sociálnych sieťach získali snáď väčšiu pozornosť a popularitu ako páchatelia príslovečného "zločinu storočia".

Najhlúpejších zlodejov majú v Belgicku: Na tom, čo urobili, sa nebudete vedieť prestať smiať

"Najskôr zápolili s plexisklom (suplujúcim pri stánku s počítačovými hrami sklo vo výklade). Potom 'kradli na splátky', pretože ani nemali tašku, v ktorej by si celý lup odniesli naraz. A korisť sa nakoniec ukázala byť bezcenná. Dvojica mladíkov totiž ukradla 57 prázdnych obalov od hier," uviedla televízia TVN 24 na svojom webe.

"Vyzeralo to komicky. Prichádzali, odchádzali, ohmatávali plexisko a vymýšľali, ako kradnúť. Nakoniec sa im podarilo plexisklo zdolať. Jeden ho odtiahol, druhý strčil ruku dovnútra. Najskôr zobrali pár obalov, potom sa vrátili po ďalšie," vykreslil krádež po prezretí záznamu z kamier majiteľ obchodu Jacek Świtała. "Vôbec neboli pripravení. Jeden zo svedkov mi povedal, že ich videl druhý deň ráno, keď prišli na bicykloch po lup, ktorý večer schovali v kroví," dodal.

Pretože hry bez obalov sotva predajú, ohlásil Świtała na sociálnej sieti, že stiahne trestné oznámenie, pokiaľ mu krabičky vrátia. Zlodeji ale neboli schopní dať dohromady viac ako 17 obalov, zvyšok sa vraj zničil a stratil.

Dvojica medzitým v okolí získala prezývku "Olsenova banda", podľa populárnych dánskych filmových komédií, natáčaných od konca 60. rokov, o fiktívnom gangu síce sympatických, ale neschopných zločincov.

Matka s dcérou zaplatili za uzdravenie poriadne draho: Poľský terapeut ich liečil sexom

Nehľadiac na to, že zlodeji ukradli vlastne len prázdne škatuľky, za krádež s vlámaním im môže hroziť až desať rokov väzenia, konštatovala policajná hovorkyňa Sylwia Serafinová. Jeden z páchateľov je už za mrežami, pretože sa nechal chytiť pri inej krádeži. Druhý napodiv ešte uniká.

Viac o téme: ZlodejiHanbaTrapasBlamážPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu