Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výnimočná kauza: Žena (20) si kvôli svadbe zavarila, skončila aj s bábätkom vo väzení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOMBAJ - Dvadsaťročnú Indku zatkla polícia v Bombaji kvôli tomu, že sa vydala za sedemnásťročného mladíka. Posledné dva týždne strávila žena s päťmesačným dieťaťom, ktorého otcom je jej mladistvý manžel, vo väzení. Zadržaná bola potom, čo jej svokra podala sťažnosť na políciu, a žena bola obvinená na základe prísneho zákona o zneužívaní detí. Obhajuje sa tým, že zväzok s manželom sa zakladá na obojstrannom súhlase a popiera, že jej muž je neplnoletý. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Strašidelné FOTO pomsty manžela: Ženu znetvoril na nepoznanie kvôli jedinej veci

Hoci vek pohlavnej dospelosti stanovuje indické právo u oboch pohlaví na 18 rokov, do manželstva môžu muži vstúpiť až v 21 rokoch. V tomto prípade teda polícia ženu navyše obvinila aj z porušenia zákona, ktorý zakazuje detské sobáše. Indické ženy sa môžu vydať od veku 18 rokov.

Podľa spravodajkyne BBC v Dillí ide o výnimočnú kauzu. Prípady, kedy bývajú zatýkaní mladí muži, na ktorých podajú sťažnosť rodičia neviest mladších ako 18 rokov, sú naopak časté, konštatovala.

Chlapcova matka podala sťažnosť vlani v decembri. Ženu a jej rodinu obvinila, že jej syna uniesli a k ​​manželstvu ho prinútili. Muž sa vraj so svojou budúcou ženou poznal dva roky a tá sa vyhrážala samovraždou, ak sa s ňou rozíde, vypovedala matka na polícii.

Kamarátky (†17, †17) si urobili spoločnú selfie: VIDEO O pár minút ich úsmev zmazala smrť

Obvinená žena požiadala o prepustenie na kauciu. Tvrdí, že jej muž už mal 18 rokov a že ich zväzok je konsenzuálny, uvádzajú indické médiá. Jej manžel má podľa nej dve sestry, staré 20 a 18 rokov, a preto nie je možné, aby mal 17 rokov a osem mesiacov.

Viac o téme: ZatknutieIndkaBombaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu