Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na americkej strane hranice s Mexikom to vrie: Stihli zatknúť už takmer 50 migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ramon Espinosa)

WASHINGTON - Príslušníci Pohraničnej stráže Spojených štátov (USBP) zatkli 42 stredoamerických migrantov, ktorí prekročili hranicu krajiny z Mexika. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na informácie z pohraničnej stráže.

"Hranice prekročilo 42 ľudí, ktorí boli zatknutí," povedal Rodney Scott, šéf úradu pohraničnej stráže v meste San Diego v štáte Kalifornia. Priznal však, že cez hranicu sa podarilo dostať väčšiemu počtu ľudí. Väčšina zatknutých boli muži. Skupina asi 500 migrantov sa v nedeľu pokúsila preniknúť cez hranice na územie USA, čo si vyžiadalo dočasné uzavretie hraničného priechodu pri San Diegu, informoval webový portál stanice CNN. Americké úrady použili na rozohnanie migrantov slzotvorný plyn.

Mexiko vyhlásilo, že migrantov, ktorí sa pokúsili "násilne" prekročiť hranicu z mexického mesta Tijuana do Kalifornie, okamžite deportuje. Smerom k hraniciam Spojených štátov sa v októbri zo stredoamerických krajín vydalo v rôznych skupinách okolo 9000 ľudí. Veľká časť z nich sa nachádza v mexickom meste Tijuana ležiacom blízko hraníc s USA. Vedenie mesta vo štvrtok oznámilo, že požiadalo o pomoc Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).

Viac o téme: HraniceMigrantiMexikoSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu