Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenský donchuan zmenil život Poľky na zlý sen: Sľúbil jej lásku, obral ju o všetko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LODŽ- Súd v Lodži poslal vo štvrtok na štyri roky do väzenia za podvod Slováka (36), ktorý od svojej poľskej partnerky (42) vymámil majetok v hodnote 840.000 zlotých (cca 196-tisíc eur). Išlo napríklad o niekoľko nehnuteľností alebo šperky. Informujú o tom poľské médiá.

Matka s dcérou zaplatili za uzdravenie poriadne draho: Poľský terapeut ich liečil sexom

Poľka Magdalena W. spoznala Slováka Jozefa K. na internetovej zoznamke. Vzbudil jej dôveru a vraj ju uisťoval, že s ňou chce stráviť zvyšok života. Jej synovi kupoval darčeky a bral ho na prechádzky. Svojej poľskej priateľke ale tvrdil, že aby si získala dôveru jeho rodiny, musí na neho prepísať celý svoj majetok. Slovák Magdalenu uisťoval, že až mu takto dokáže svoju lásku, nechá previesť majetok na jej syna.

V máji 2016 sa poľsko-slovenský pár zasnúbil. V tom čase na neho Poľka prepísala vlastníctvo dvoch bytov v Lodži a ďalšie nehnuteľnosti v blízkosti tohto mesta, prenechala mu šperky v hodnote 20.000 zlotých (cca 4660 eur) a dala mu 35.000 zlotých a na ďalších 55.000 zlotých si vzala pôžičku. Na jeseň ale zistila, že muž, ktorému uverila, bez jej súhlasu byty predal a že sa stala obeťou podvodníka.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: gettyimages.com)

Jozefa zadržala polícia. Počas výsluchov pôvodne tvrdil, že svojej priateľke dal peniaze za jeden z bytov, neskôr sa obhajoval, že všetky nehnuteľnosti na neho prepísala v mene lásky, aby si ho udržala, napísal internetový portál televízie Polsat News.

Rozsudok nie je právoplatný. Obhajca Slováka povedal, že si aj naďalej myslí, že sa jeho klient žiadneho trestného činu nedopustil. Magdalena tvrdí, že kvôli Jozefovi sa "jej život zmenil na zlý sen" a je rada, že súd uznal jeho vinu.

Viac o téme: PodvodVäzeniePodvodníkSúd SlovákPoľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu