Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strach dobodanej Češky (†27) v Nórsku: Detaily hroznej minulosti, pred smrťou spísala závet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PRAHA - Pred takmer dvomi týždňami prišlo v kaviarni v nórskom Osle k dráme. Čech (51) zaútočil nožom na svoju expriateľku a dobodal ju. V nemocnici spôsobeným zraneniam podľahla. Podľa informácií českého Blesku tragickému incidentu predchádzali roky strachu, ktoré mladá žena kvôli bývalému partnerovi zažívala. Bála sa hlavne o svoju dcérku (4).

Brutálny útok nožom na muža a dieťa (2) v Česku: Aktérom bol synovec známeho vraha Kajínka

Češka odišla do Nórska za prácou pred piatimi rokmi. V bare, kde pracovala, sa zoznámila s mužom, do ktorého sa aj napriek výraznému vekovému rozdielu zamilovala. Priťahoval ju tým, že jej pripomínal zázemie domova. V blogu, ktorý písala, uviedla, že vtedy ešte netušila, aký je zdatný manipulátor a keď si vypil, stával sa agresívnym. Donútil ju opustiť zamestnanie a zničil jej sebavedomie. Hoci privolala aj políciu, nebola schopná proti nemu vypovedať.

Muža chcela opustiť, ale zistila, že otehotnela. Vtedy sa vrátili späť do vlasti. Aj keď sa dvojici narodila dcérka, tyranovo správanie sa nezmenilo. Bil ju a ponižoval aj naďalej. Spravodlivosť však zasiahla a Čech si mal odpykať v base 3,5 roka za fyzické a psychické týranie. Vlani ho však predčasne prepustili a mladá žena vedela, že od neho nebude mať pokoj. Okamžite jej zavolal a vyhrážal sa, že to nemala robiť.

"Mladá mamička sa zhrozila a rozhodla sa proti svojmu bývalému priateľovi vykonať potrebné kroky. Zamierila k notárke, kde spísala závet. V ňom uviedla, kto má dediť a kto získať dcéru do starostlivosti," informoval Blesk. Muž ju prenasledoval, hoci si medzitým našla nového partnera a bola šťastná. Udalosti ju však natoľko vystrašili, že nechcela nič podceniť a dom dala zabezpečiť kamerami.

V Nórsku sa však tento rok s bývalým partnerom opäť stretla. Medzi dvojicou prepukla hádka, pri ktorej jej mal muž nožom zasadiť niekoľko rán. V nemocnici zraneniam podľahla. Páchateľa zadržali a je obvinený z vraždy. Policajné vyšetrovanie pokračuje.

"Môžeme potvrdiť, že bola dobodaná občianka Českej republiky. Napadnutá mala byť 1. 7. Muž, ktorý na ňu zaútočil, je tiež českým občanom. Teraz je vyšetrovaný nórskou políciou. Toto vyšetrovanie by malo trvať 5 až 6 mesiacov. Trestné obvinenie bolo po smrti ženy prekvalifikované z pokusu o vraždu na vraždu," povedala Blesku hovorkyňa ministerstva zahraničia Irena Valentová.

Viac o téme: VraždaŽiarlivosťNórskoČeška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu