Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Boháč kúpil ostrov na Floride za osem miliónov: Potom urobil vec, z ktorej zostáva rozum stáť

Andrew Lippi Zobraziť galériu (2)
Andrew Lippi (Zdroj: Monroe County Sherrif's Office)

MIAMI - Istý muž z Floridy na seba nedávno upútal pozornosť po tom, čo za osem miliónov dolárov (cca 7,1 milióna eur) kúpil Thompsonov ostrov neďaleko floridského ostrova Key West. Neskôr sa mu ale dostalo nechcenej publicity kvôli tomu, že ho zatkli za krádeže tovaru v hodnote asi 300 dolárov (cca 266 eur) v hypermarkete Kmart. O prípade na svojich internetových stránkach informovala britská BBC.

Boháč (†30) zomrel, zanechal za sebou 180 miliónov: Sú uložené v jeho počítači, nikto nevie heslo!

Päťdesiatdeväťročný Andrew Lippi si podľa polície koncom marca v obchode kúpil kávovar za 150 dolárov, o deň neskôr ho ale vrátil s tým, že chce peniaze späť. Zamestnanci obchodu v škatuli ale namiesto prístroja našli basketbalovú loptu.

O niekoľko dní neskôr si v rovnakom obchode Lippi kúpil kávovar inej značky a dve balenia LED žiaroviek za asi 105 dolárov. Opäť ich vrátil a zamestnanci prišli na to, že nový kávovar vymenil za starší model a škatuľu zavrel tak, aby vyzerala, že ju ešte nikto neotvoril. Žiarovky vymenil za výrobky inej značky. O deň neskôr si v Kmarte kúpil okrasné volány na posteľ. Namiesto nich vrátil iba obliečku na vankúš. Pri výsluchu na polícii Lippi poprel, že by zakúpený tovar vymieňal za lacnejšie výrobky.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Podľa portálu local10.com Lippi okrem nedávneho prírastku do svojho portfólia nehnuteľností vlastný napríklad luxusný dom s dvanástimi spálňami na Key West, v ktorom sa v roku 2006 natáčala reality šou The Real World (Skutočný svet). Lippi teraz usadlosť na pobreží prenajíma za 1799 dolárov za noc.

BBC pripomenula, že bohatých ľudí, ktorí majú na svedomí, vzhľadom na ich majetok drobné krádeže, je celý rad. Hollywoodska herečka Winona Ryderová v roku 2002 v obchode v Beverly Hills ukradla oblečenie v hodnote 5000 dolárov. Herečka Lindsay Lohanová musela ísť na verejne prospešné práce a špeciálny kurz po tom, čo si v roku 2011 z obchodu chcela odniesť bez platenia náhrdelník za 2500 dolárov. A známy britský kuchár Antony Worrall Thompson bol v obchode pristihnutý pri krádeži cibule, sendviča, syra a vína.

Viac o téme: KrádežBoháčFloridaThompsonov ostrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu